Home Nieuws Zo mooi eert Ruud van Nistelrooij Sir Bobby Robson: ‘Ja dan moet...

Zo mooi eert Ruud van Nistelrooij Sir Bobby Robson: ‘Ja dan moet ik lachen’

1536
0

Ruud van Nistelrooij was afgelopen dagen volop in het nieuws met zijn ambities voor de komende seizoenen.

Van Nistelrooij heeft zichzelf ten doel gesteld om hoofdtrainer van PSV 1 te worden en van Nistelrooij kennende moet dat ook zeker gaan lukken. De Geffenaar zit momenteel in een proces en maakt zich eigen in het vak van hoofdtrainer. Daartoe zijn er heel wat voorbeelden die gelden voor de geboren topspits van weleer.

Met Louis van Gaal, Alex Ferguson en Fabio Capello heeft hij onder toptrainers gevoetbald en van iedereen heeft hij wat opgestoken. Eentje springt er echter bovenuit voor Van Nistelrooij. Bij het noemen van de naam Bobby Robson, zijn trainer bij PSV, verschijnt een grote glimlach op zijn gezicht.

“Als je het hebt over een manager, iemand die je kan inspireren en motiveren, is het Sir Bobby”, kijkt de inmiddels 45-jarige Van Nistelrooij terug op de samenwerking die hij had met het inmiddels overleden Engelse voetbalicoon. Maar er zijn meer trainers die hem hebben geïnspireerd. Guus Hiddink bijvoorbeeld. “Door Guus ben ik dit vak verder gaan ontdekken. Hij zei: jij wordt mijn assistent bij het Nederlands elftal, maar dan doe je wel de opleiding coach betaald voetbal. Dat heb ik toen maar gedaan. Achteraf ben ik hem daar dankbaar voor.”

Waar Hiddink een trainer was die geen moeite had om zo nu en dan de teugels te laten vieren, kan Van Nistelrooij het moeilijk loslaten. In ‘Ruuds database’ houdt hij alle oefeningen bij die hij op een training doet. Van Nistelrooij is een bezeten trainer, een freak. Maar hij ziet ook dat het belangrijk is om zo nu en dan afstand te nemen van het topvoetbal.

“Ik denk dat ik Guus even moet bellen voor advies dan. Kijk, het is een vak dat je gewoon bezighoudt. Maar het is de kunst om het ook af en toen aan de kant te zetten.” Van Nistelrooij heeft overduidelijk passie voor het trainersvak en dat moet gaan leiden tot een functie als hoofdtrainer bij PSV 1. Hij werkt aan zijn tekortkomingen, kiest voor de geleidelijke weg én steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken.

“Ik wil zo goed mogelijk worden. Ik ben in de eerste divisie begonnen als speler. Ik ben daarin ook een bepaalde weg gegaan om mijn max te vinden. Ik wil die uitdaging nu als trainer ook weer aangaan. Ik hoop ooit, en dat is de droom die ik nu heb, PSV 1 te mogen trainen”, aldus Ruud van Nistelrooij middels een mooie anekdote over Sir Bobby Robson.


Facebook Comments Box