Home Nieuws Zo kondigt PSV definitieve transfer dolblije en opgeluchte Amerikaan aan: ‘Ontzettend blij’

Zo kondigt PSV definitieve transfer dolblije en opgeluchte Amerikaan aan: ‘Ontzettend blij’

2219
0

Wekenlang moest Ricardo Pepi het doen met updates vanuit PSV en werkgever FC Augsburg als er weer eens gevraagd werd naar de situatie rondom zijn allang verwachte transfer.

Vrijdag was het dan eindelijk zover. Ricardo Pepi is officieel speler van PSV. De club kondigde de transfer vandaag op geheel eigenwijze aan en liet daarbij optekenen dat er een contract voor 5 seizoenen is gesloten met de jonge Amerikaanse spits. De transfersom is een dusdanige som geworden dat er geenszins sprake is van een transfer voor de breedte.

Luuk de Jong mag dan wel de eerste spits zijn en wellicht blijven maar Pepi zal normaal gesproken zeker zijn minuten gaan maken voor PSV. PSV betaalt zoals gezegd vrij stevig voor de jonge spits van team USA. Naar verluidt zal PSV negen miljoen euro exclusief bonussen aan Augsburg gaan overmaken. Zoals te doen gebruikelijk krijgt Augsburg waarschijnlijk ook nog een doorverkooppercentage bij een uitgaande transfer van Pepi.

Pepi wacht dus de concurrentiestrijd met Luuk de Jong, die feitelijk afgelopen seizoen geen concurrent had in de selectie. Pas na de komst van de Portugese spits Silva bleek er enige concurrentie te zijn voor de aanvoerder. Volgens trainer Peter Bosz kunnen beide aanvallers ook samen spelen. Of Bosz daarmee hint naar een 4-4-2 systeem blijft afwachten maar Pepi hangend aan de linkerkant met een speler als Noa Lang die op het punt staat gepresenteerd te worden in Eindhoven, lijkt 4-4-2 onwaarschijnlijk te zijn.

‘Met De Jong hebben we de beste kopper van Nederland, maar gezien de hoeveelheid wedstrijden die je speelt, wil je op elke positie dubbel bezet zijn’, zegt Stewart over Luuk de Jong, die vorig seizoen wel degelijk tegen wat blessures aanliep. ‘Ricardo is nog erg jong en is dus ook een transfer voor de toekomst” wijst Stewart op de jonge leeftijd van de aanvaller.

Earnest Stewart kent de dertienvoudig international van Team USA uit zijn tijd bij de Amerikaanse voetbalbond. Stewart verwacht veel van zijn landgenoot, die op zijn beurt dolblij is met zijn transfer naar PSV.

‘Ik ben ontzettend blij en enthousiast om hier te zijn. Ik geloof dat dit de juiste stap is voor mijn carrière’, zegt Pepi in een eerste reactie op de clubsite. ‘PSV is een club met grote ambities en ik deel dezelfde wens om prijzen te winnen. Ik ben een hardwerkende speler, die bereid is vuile meters te maken. Het liefst heb ik de bal dicht bij de goal, want dan kan ik doelpunten maken.’


Vorig artikelTransfer nadert voltooiing | Beelen hoopt op transfer naar PSV en ontbreekt bij oefenduel PEC
Volgend artikelEarnie Stewart laat zich opnieuw gelden en haalt Amerikaans jeugdinternational weg bij FC Utrecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in