Home Nieuws Zo kijkt Ernest Faber naar Daniel Schwaab

Zo kijkt Ernest Faber naar Daniel Schwaab

4353
0

Daniel Schwaab is al weer weken achtereen basisspeler in de formatie van Ernest Faber.

Schwaab maakt onder Faber inmiddels meer minuten dan onder Mark van Bommel. Toch was Mark van Bommel die zich afgelopen zomer hard maakte voor de terugkeer van Schwaab naar PSV.


Dat had ook van doen met de persoonlijke situatie van de Duitser, die eerder voor zijn gezin koos en PSV. Schwaab trainde gedurende de zomer mee bij zijn oude club Freiburg maar tot een contract bij de club uit Zuid-Duitsland kwam het niet. Er was ook geen of nagenoeg geen interesse van andere clubs voor de Duitser en dat laatste is dan ergens wel weer kenmerkend te noemen.

Waarom is PSV dan juist wel de club die Schwaab opnieuw wenst te contracteren? Ernest Faber heeft daar net als Mark van Bommel een duidelijke mening over. Beide trainers vinden de aanwezigheid van Schwaab dusdanig belangrijk dat het contract van de Duitser zijn geld waard is. Is dat ook op het veld terug te zien en is Timo Baumgartl nog niet goed genoeg? Dient Schwaab als mentor voor de Baumgartl en de rest van de groep?

Het zijn vragen die de achterban bezig weet te houden want het spel van Schwaab is niet bepaald om over naar huis te schrijven. Trainer Ernest Faber is vol lof over de ervaren Duitser en vindt dat er te weinig aandacht is voor zijn kwaliteiten.

“Omdat we gewonnen hebben. De resultaten waren goed. En de aandacht wordt vaak gelegd op dingen die hij niet goed doet, maar er zijn ook heel veel dingen die hij wel goed doet”, aldus Faber op de persconferentie in aanloop naar het duel met Feyenoord.

Faber ziet Schwaab als een belangrijke pion binnen zijn ploeg. “Als je ziet gedurende de week, waar de pers meestal niet bij zijn, hoe hij met de spelers bezig is en hoe hij de groep bij elkaar houdt, dat is misschien wel negentig procent van het werk dat je ook moet doen. Het is niet alleen maar een wedstrijdje spelen.”

Toch benadrukt Faber dat Schwaab geen grote voorsprong heeft op Timo Baumgartl, de directe concurrent van Schwaab voor de positie van rechter centrale verdediger. “Nee, het zit heel dicht bij elkaar. Daniel is wat meer ervaren, maar Timo doet het ook goed. Stel dat Daniel niet zou kunnen spelen dat staat daar blind Timo, die dat makkelijk in kan vullen”, aldus Faber.


Facebook Comments