Home Columns Zo kijkt een Ajacied naar Ajax – PSV: Een goal van PSV...

Zo kijkt een Ajacied naar Ajax – PSV: Een goal van PSV is altijd een counter, een goal van Ajax is mooi uitgespeeld

1077
0

Een doelpunt van Ajax is altijd een prachtige aanval en een bewijs van de klasse van de club uit Amsterdam. Een tegendoelpunt is altijd een doelpunt dat ontstaat uit een fout van een Ajax speler.

We nemen u even mee in de voetbalbeleving van een Ajacied. Een doelpunt van PSV tegen Ajax is altijd een doelpunt ontstaan uit de counter. Een Ajacied vindt als je diep in zijn hart kijkt, dat bij balverlies van Ajax, de tegenstander altijd even moet wachten totdat Ajax weer gegroepeerd staat en de tegenaanval zodoende dan beter kan pareren. Even zes, zeven seconden wachten en desnoods het spel stilleggen. Is iedereen van Ajax weer terug op eigen helft? Dan kan de aanval weer verder gaan. Want anders is het een counter en dat kan, mag en past niet in de voetbalbeleving van een Ajacied.


PSV scoort in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal binnen het half uur twee keer uit een tegenaanval, opgezet vanaf eigen helft. Het middenveld van Ajax wordt overlopen en aan de kant gezet, Madueke snijdt er doorheen en door het tentoonspreiden van individuele klasse brengt Madueke de 0-1 en de 0-2 op het scorebord. Een half jaar eerder komt PSV op 0-2 door twee prachtige aanvallen met Zahavi als eindstation maar door de geheel roze gekleurde bril van een Ajacied spreken we hier toch over vier counters.

Dit is in het kort de voetbalbeleving van een Ajacied als PSV op bezoekt komt of als Ajax in Eindhoven tegen PSV mag aantreden. Voor de tienduizenden niet Ajax fans is het een lachwekkend tafereel geworden maar in Amsterdam menen ze het nu eenmaal echt zo te zien. Dan Aad de Mos. De Mos waagt zich graag aan voorspellingen en dus denkt de Mos dat PSV kans gaat maken in Amsterdam. Feitelijk op basis van bovenstaande theorie. Wie vervolgens de percentages balbezit erbij haalt van de afgelopen drie edities tussen PSV en Ajax, weet wel beter.

Aad de Mos denkt dat PSV favoriet is in Amsterdam. “Niemand kijkt naar de speelwijze van PEC, dat zijn beste wedstrijd speelde”, zegt de Hagenaar tegenover het Eindhovens Dagblad. De Mos denkt dat dit soort wedstrijden voor PSV en Ajax gewoon soms best lastig kunnen zijn, verwijst de voorspeller naar Ajax – FC Utrecht. “Nederlandse ploegen hebben het moeilijk tegen goed georganiseerde defensies.”

Donderdag speelt PSV tegen AS Monaco in de Europa League en de Mos heeft vertrouwen in PSV wat de winst aangaat. “Die spelen aanvallend voetbal en dat is op het lijf van PSV geschreven. Ajax zal ook aanvallen. Hoewel Monaco en Ajax een grote naam hebben, is het makkelijker voetballen dan tegen de kleintjes.”

De Mos voorspelt een enerverende wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Er volgt een 2-2 remise op de borden, laat hij weten tegenover het Eindhovens Dagblad. “Alle analisten en media zullen zeggen: Ajax is de favoriet. Nou, voor mij niet. Ik denk dat de counter van PSV gevaarlijker en doeltreffender is dan het aanvallende voetbal van Ajax. Dan ben je alleen nog afhankelijk van de uitslagen tegen Dortmund en Monaco. De ploeg die overweldigend goed speelt, heeft een voordeel.”