Home Nieuws Zo kan het ook, ‘gentlemen’ Kees Kwam kijkt anders naar Peter Bosz...

Zo kan het ook, ‘gentlemen’ Kees Kwam kijkt anders naar Peter Bosz dan Kenneth Perez

1337
0

Het is maar net wat je als voetballiefhebber fijner vindt voor en na wedstrijden; spelers en trainers afbranden tot en met of kritisch zijn waar mogelijk en felle kritiek achterwege laten.

De ene analist is de andere niet en dat geldt ook voor de beide ESPN-analisten Kees Kwam en Kenneth Perez. Kwakman wordt geregeld genoemd omwille van zijn voetbalinhoudelijke analyses in combinatie met zijn tactisch inzicht. Kenneth Perez wordt geregeld geprezen om zijn messcherpe analyses, die vaak het tactische analyseren achterwege laten. Perez en Kwakman zagen zaterdagavond overigens beide de dezelfde wedstrijd, in de zin dat beide analisten PSV niet heel slecht voor de dag zagen komen.

De verschillen tussen de visies van beiden zitten meer in de manier van communiceren. Perez haalde voor zijn doen niet eens heel stevig uit naar Peter Bosz maar kreeg twee dagen na zijn uitspraken wel de wind van voren van Peter Bosz, die zei zich kapot te hebben geërgerd aan de uitspraken van Perez. Dat overkomt Kwakman juist wat minder vaak want de ESPN-analist uit Volendam kiest zijn woorden nu eenmaal zorgvuldiger dan Kenneth Perez. Daarin is niet goed of slecht te noemen, het zijn slecht verschillen in het uiten van meningen en dus verschillen in communicatie.

Kees Kwakman zag ook hoe PSV op zaterdag tegen de eerste nederlaag van het Eredivisieseizoen aanliep maar Kwakman denkt echter niet dat er veel gaat veranderen in de race om de landstitel. “Je kan dit weekend niet om die wedstrijd heen”, begint Kwakman in een item van ESPN. “We begonnen langzamerhand allemaal rekening te houden met een ongeslagen kampioenschap van PSV. Met name omdat er bij N.E.C. een aantal belangrijke spelers ontbrak, zoals Dirk Proper en Tjaronn Chery, dacht iedereen dat PSV dit klusje ook wel zou kunnen klaren. Maar N.E.C. heeft het zaterdag gewoon heel goed gedaan”, stelt Kwakman vast, die net als Perez PSV ook niet heel slechts dan wel zwak voor dag zag komen in Nijmegen.

Het arrogante en eventueel hautaine, waar Bosz naar verwees, zat hem niet zozeer in het gehele spel van PSV opgesloten maar meer in enkele momenten. Zo kan het onnodig inspelen op Joey Veerman door Walter Benítez ergens nog best als arrogant gezien worden. Een lange bal op dat moment en op die positie lag meer voor de hand.

Kwakman denkt dat de nederlaag nu harder aankomt, dan wanneer deze in het begin van het seizoen had plaatsgevonden. “Als dit in de twaalfde speelronde gebeurt, heeft niemand het erover. Maar hoe langer ze ongeslagen bleven, hoe meer ze er zelf ook mee bezig waren. Zeker nu ze in Europa en in de beker zijn uitgeschakeld.”

“Maar als ze over een week of zes op die platte kar door Eindhoven worden gereden, is het allemaal vergeten. Ze worden voor het eerst in vijf jaar kampioen en voor Peter Bosz is het überhaupt zijn eerste hoofdprijs. Bosz heeft die dikke sigaar dik verdiend”, aldus ‘gentlemen’ Kees Kwakman, die in niets wijst naar enige arrogantie of gemakzucht vanuit PSV zijde dan wel naar toneelspel van Peter Bosz.


Vorig artikelPSV in gesprek met FC Groningen over transfer Jason van Duiven
Volgend artikelDe tegendoelpunten in Nijmegen | ‘Walter Benítez wilde vorig seizoen al vertrekken bij PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in