Home Nieuws Zo hard haalt Toon Gerbrands uit naar econoom, die PSV beleid Gerbrands...

Zo hard haalt Toon Gerbrands uit naar econoom, die PSV beleid Gerbrands ter discussie stelt

1547
0

Toon Gerbrands is sinds zijn vertrek bij PSV al enige maanden uit beeld maar daar is deze week wel verandering in gekomen.

Gebrands liet van zich horen in een ongemeen felle reactie na kritiek op zijn financiële beleid bij PSV. Het zit Gerbrands duidelijk niet lekker dat de kritiek op zijn beleid bij PSV zo openbaar en op de man gespeeld werd. En dus volgt er een tegengeluid in de vorm van een hard weerwoord richting de econoom.

Econoom Job Gulikers stelde recent in Trouw dat Gerbrands wel het nodige te verwijten valt over de financiele situatie bij PSV.

De kritische econoom Gulikers concludeerde dat de uitgaven onder het bewind van Gerbrands de pan uitrezen en uit balans waren. Met name de spelerssalarissen geraakten onder Gerbrands uit balans. “Men is meer risico’s gaan nemen. De Champions League werd niet meer gehaald, maar de kosten bleven wel op dat niveau. Dit had tot gevolg dat PSV in de seizoenen daarna gemiddeld zo’n 40 miljoen euro tekortkwam”, zei de econoom in januari van dit jaar.

“Wie dieper in de cijfers duikt bij PSV, ziet dat corona maar zeer ten dele de oorzaak is geweest van de problemen”, klinkt het.

Die uitspraken zijn Gerbrands in het verkeerde keelgat geschoten. De voormalig algemeen directeur vindt dat Gulikers er ‘gigantisch naast zit’, schrijft hij in een column voor SportknowhowXL.

‘Bij een analyse over PSV vergat hij een post van 170 miljoen (waarde spelers) en een post 50 miljoen (afgeloste schulden) mee te nemen, waardoor zijn conclusie volledig fout bleek te zijn. Na factchecking door een paar journalisten kwam deze ‘canard’ aan het licht.’


Vorig artikelSevilla doelman Mitrovic opnieuw aangevallen in uitwedstrijd Europa League
Volgend artikelEen stevig tegengeluid voor Toon Gerbrands, die verwijten krijgt van econoom | ‘PSV ging nieuwe schulden aan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in