Home Nieuws Zo denken analisten over Noa Lang en het ‘omschakelen’: ‘Niet één van...

Zo denken analisten over Noa Lang en het ‘omschakelen’: ‘Niet één van de beste, dé beste’

1219
0

Noa Lang staat voor zijn Eredivisie-debuut in het PSV shirt. De aanvaller wist zijn Europese debuut al te maken en speelt zaterdag tegen FC Utrecht zijn eerste competitiewedstrijd voor PSV.

Aad de Mos geeft hoog op van Noa Lang. De analist denkt dan ook dat PSV veel plezier gaat beleven aan de international, die voor een clubrecord overkwam van Club Brugge. Tot op heden maakte de aanvaller een voortreffelijke indruk en was hij belangrijk met goals en assists.

Lang is dreigend vanaf minuut één, ogenschijnlijk topfit en uiterst ambitieus er een spektakel van te gaan maken dit seizoen. Lang liet zich in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord al nadrukkelijk gelden. De Mos bekeek het geheel van een afstandje en geraakte onder de indruk van de explosiviteit van de aanvaller.

“Ik ben ervan overtuigd dat PSV veel plezier aan Lang gaat beleven. Hij gaat veel goals maken, in die mate zelfs dat hij hoog zal eindigen op de topscorerslijst”, zegt De Mos tegen Het Nieuwsblad. “En hij zal De Jong wel de nodige assistjes aangeven. Noa Lang wordt niet een van de beste, wél dé beste speler in de Nederlandse competitie”, is De Mos zeker van zijn zaak.

“De tegenstanders vrezen hem, hoor”, aldus De Mos, die weet dat Lang een ‘gevoelige jongen’ is. “PSV zal ‘m sowieso liggen. Familiaire club. Noa zei al dat hij België niet zal missen, maar wél Club Brugge. Zegt veel”, stelt De Mos vast.

De aanvaller wordt al sinds zijn komst naar PSV geprezen om zijn spel en de hoeveelheid energie die hij in spel legt. Noa Lang vergeet echter niet het verdedigende aspect want bij balverlies schakelt de buitenspeler razendsnel om. Het valt te prijzen, is ook Peter Bosz van mening.

De Mos verwacht dat Lang de zogenaamde ‘nare maniertjes’ achterwege laat. “Wel, bij PSV wordt dat niet geaccepteerd. Niet door de trainer, niet door de fans, niet door zijn ploeggenoten. Hij zal wel in het gareel lopen.”

Ook analist en journalist Sjoerd Mossou denkt dat Lang gaat verrassen bij PSV. Dat wat hij tot op heden al bracht, was indrukwekkend vond Mossou.

“Noa Lang gaat als goede voetballer niet per se ‘verrassen’ natuurlijk, die kennen we al wel, maar hij gaat wél afrekenen met veel vooroordelen. Lang is een aparte vogel, maar ook een heel oorspronkelijke jongen, die misschien niet direct voldoet aan het plaatje van een ideale schoonzoon of een student geneeskunde, maar die wel straatslim is en authentiek”, zegt Mossou in het Algemeen Dagblad.

“Het grote publiek gaat straks inzien dat Lang stiekem een heel innemend en kleurrijk ventje is”, vervolgt de doorgaans kritische journalist, die Lang ook vele zogenaamde vuile meters ziet maken. Lang heeft totaal geen broertje dood aan meeverdedigen, bleek met name in de laatste serie wedstrijden tegen Nottingham Forest, Feyenoord en Sturm Graz.

“In België moesten ze ook even wennen aan zijn praatjes, maar al snel waren ze helemaal weg van hem. Zijn onbevangenheid, lef en autonome karakter zijn een verademing.” Mossou denkt dat Lang voor veel plezier kan zorgen bij PSV. “Hij wordt bij PSV een enorme verrijking voor de Eredivisie, in alle opzichten”, aldus Mossou in zijn krant.


Vorig artikelFC Bayern-trainer Tuchel wil na transfer Harry Kane Ibrahim Sangaré als nieuwe middenvelder
Volgend artikelBologna accepteert vertrekwens Jerdy Schouten | Middenvelder onderweg naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in