Home Columns Zijn het de vele haatberichten die de ‘ongeïnteresseerde’ houding bij Memphis teweeg...

Zijn het de vele haatberichten die de ‘ongeïnteresseerde’ houding bij Memphis teweeg brengen?

830
0

Er is iets met Memphis Depay…

Hoeveel ballen verspeeld Memphis Depay in een voetbalwedstrijd? Wat maakt een voetballer naar mate hij ouder wordt en de 30 gepasseerd is, soms zo passief en op het eerste oog zo ongeïnteresseerd? Memphis Depay staat zo nu en dan gelijk aan totale desinteresse. Natuurlijk niet in de zin dat Memphis geen interesse heeft een wedstrijd met Oranje te winnen dan wel Europees Kampioen te worden. De genoemde desinteresse weet zich meer te vertalen naar de houding van de aanvaller.

Neem nu twee momenten rond Nederland – Turkije. Het Wilhelmus begint en de camera richt zich als eerste op Memphis, die toch gewoon vrij onverschillig en ongeïnteresseerd voor zich uit kijkt. Zijn medespelers zingen het volkslied allemaal gepassioneerd mee maar Memphis heeft duidelijk een andere gelaatsuitdrukking. Wat speelt er Memphis?

De wedstrijd is nog geen dertig seconden onderweg of Memphis heeft al een eerste keer balverlies achter zijn naam staan. Per toeval belandt de bal nogmaals voor zijn voeten en uit de kluts ontstaat er een reuzenkans maar feitelijk lukt het de aanvaller om binnen één minuut twee keer balverlies te lijden. Hoe dan, waarom en waarom steeds Memphis Depay, die per wedstrijd gerust 20 tot 25 keer balverlies lijdt.

De aanvaller speelt alsof het hem niet interesseert, waar het hem niet natuurlijk wel interesseert. Doen wat in je opkomt of spelen in het teambelang; Memphis lijkt daarin geen balans te kunnen vinden. Wat zou er aan de hand kunnen zijn rond Memphis? Het is algemeen bekend dat Memphis veel over zich heen krijgt via sociale media. Haatberichten, scheldpartijen en zo nog veel meer. Zou het Memphis dusdanig raken dat er sprake is van een ‘defensieve houding’ ten opzichte van zijn vaderland of is dat te ver gezocht? Speelt Memphis eigenlijk wel graag voor Oranje of verpesten de vele haatberichten zijn goede gevoel voor Oranje te spelen?

Wie contact zoekt met de in Nederland weinig populaire Akwasi, roept het onheil haast vanzelf over zich af. Memphis zocht contact met ‘vriend’ Akwasi, waarop de beide heren besloten een nummer te maken. Zo bracht Memphis Depay op de dag van de EK-wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk zijn nieuwe single uit. Bedankt Voor Je Mening, heet de single.

In Bedankt Voor Je Mening richten de voetballer en de rapper zich tot de mensen in Nederland die een sterke mening over hen hebben. Zowel Akwasi als Memphis ontvangt geregeld hatelijke berichten via sociale media, die ook vaak discriminerend van aard zijn. “Bedankt voor je mening. We gaan er niets mee doen, einde mededeling”, laten de twee vrienden in het refrein van het nummer weten. Ook de zweetband die Memphis tijdens het EK draagt en voor opschudding zorgde, wordt benoemd.

Memphis en Akwasi lieten in een persbericht weten dat het lied een ode was aan hun vriendschap, het Nederlands elftal en de ‘Ghana Boys’ in het team. Akwasi, Memphis en Oranjespelers Brian Brobbey en Jeremie Frimpong hebben Ghanese roots. Memphis is en blijft een artiest, een voormalig PSV’er én een geweldige voetballer maar laat het desondanks wel te weinig zien in combinatie met het feit dat de door PSV zelf opgeleide aanvaller heel veel weerstand op weet te roepen bij de gemiddelde Nederlandse voetbalfan. Laten we hopen dat Memphis Depay Nederland met dwingend en goed spel langs Engeland en langs Spanje dan Frankrijk zal gaan schieten.


Vorig artikelVIDEO | Slechte Turkse verliezers en onrust in Eindhoven
Volgend artikelPOLL | Ronald Koeman moet stevig ingrijpen in de opstelling tegen Engeland om de finale te bereiken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in