Home Nieuws Zijn Hendrix en Rosario meer dan sloten op de deur bij PSV?

Zijn Hendrix en Rosario meer dan sloten op de deur bij PSV?

42
0

Jorrtit Hendrix en Pablo Rosario krijgen veel kritiek te verwerken maar staan toch elke week opnieuw in de basis.

Beide controleurs zorgen ervoor dat andere spelers hun creativiteit kunnen ontplooien maar dat het middenveld toch in balans blijft. Niet onbelangrijk is dat beide middenvelders zich niet in een opwaartse lijn van ontwikkeling bevinden. Een deel van de PSV achterban is dan ook niet bepaald te spreken over het spel van beide spelers. Er wordt geregeld balverlies geleden en het aantal voorwaartse passes is niet om over naar huis te schrijven.

Maar daar staat wel tegenover dat in een wedstrijd als thuis tegen Ajax de balans goed op orde is en Hendrix een belangrijke rol vervulde in het behaalde punt tegen de titelconcurrent. Journalist Sam Planting heeft in Voetbal International een analyse gemaakt over de speelstijl van Rosenborg en ziet daarin kansen voor Hendrix en Rosario zich positief te onderscheiden.

Hij ziet bepaalde kwaliteiten van de Noorse ploeg die het PSV lastig kunnen maken, maar ook punten waar PSV op kan toeslaan. De analist zegt verder: “Met Donyell Malen, Steven Bergwijn, Bruma en consorten heeft PSV voorin meer dan genoeg explosiviteit en individuele klasse om de statische Rosenborg-defensie op het kwetsbaarste punt te raken. Tot nu toe zijn het vooral de linie-brekende inspeelpasses van centrumverdedigers Baumgartl en Viergever die de aanvallers over de grond weten te bereiken. In Noorwegen dient zich een uitgelezen kans voor Pablo Rosario en Jorrit Hendrix aan om te laten zien dat ze meer dan ‘sloten op de deur’ van het PSV-middenveld zijn.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here