Home Nieuws Zijn de harde woorden terecht? ‘Van Nistelrooij onervaren coach, weigerde lef te...

Zijn de harde woorden terecht? ‘Van Nistelrooij onervaren coach, weigerde lef te tonen’

1684
0

Ruud van Nistelrooij krijgt er flink van langs in de kranten en onder de analisten na de Europese exit tegen Sevilla.

PSV had als winnaar uit de strijd moeten komen in het tweeluik tegen de Spaanse nummer 12. Het liep allemaal anders omdat PSV simpelweg niet voldoende weet te verdedigen. André Ramalho, Jordan Teze en Armando Obispo. Het is ver onder de maat maar vooral het duo door PSV zelf opgeleid, komt schromelijk tekort voor het niveau dat PSV weet na te streven.

Ook Ruud van Nistelrooij krijgt stevige kritiek te verwerken. Opvallend harde woorden deze keer vanuit Dagblad Trouw. Ook Trouw zag de avond gedomineerd worden door de actie van de supporter, maar richt vervolgens de pijlen op Ruud van Nistelrooij. “Het was al een treurig avondje voor PSV dat het volledig aan zichzelf en het gebrek aan lef van de coach had te danken dat het werd uitgeschakeld door Sevilla, toen kort voor tijd een supporter van de Eindhovense club het veld oprende. De onervaren coach die in wonderen zei te geloven, weigerde zijn ploeg een uur lang uit te rusten met de benodigde wapens”, klinkt het.

AD Sportwereld en de Telegraaf halen stevig uit naar PSV. ‘In de eerste helft en vooral in de beginfase liet PSV nog vlagen zien van een energieke ploeg, zag de Telegraaf. “De Brabanders legden veel energie in de wedstrijd, maar het raffinement in de zestien ontbrak en een echt grote kans wist PSV in de eerste helft niet af te dwingen. Dmitrovic maakte bij de paar momenten dat hij in actie moest komen voor rust geen heel overtuigende indruk, maar PSV slaagde er onvoldoende in hem op de proef te stellen.”

Uiteindelijk ging het na afloop van de wedstrijd vooral over één ding, de aanval van de PSV-supporter op doelman Marko Dmitrovic. Ook het Algemeen Dagblad spreekt schande van de actie. “Hij was zomaar het veld opgerend in een fase waarin PSV misschien nog een sportief wonder had kunnen realiseren, maar wat deed dat er na afloop nog toe. Sportief was er voor PSV ook geen reden om tevreden te zijn, hoewel het daar na de wedstrijd nauwelijks nog om ging”, aldus AD Sportwereld.


Vorig artikelVoor wat het waard is: Van Nistelrooij kan weer beschikken over Anwar El Ghazi
Volgend artikelAangevallen Sevilla keeper is een groots sportman: ‘PSV is echt een geweldige club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in