Home Nieuws Zijn de Duitse invloeden bij PSV te groot?

Zijn de Duitse invloeden bij PSV te groot?

541
0

De wil van Schmidt is wet bij PSV. Kunnen we die conclusie trekken na 7 maanden Roger Schmidt bij PSV?

Een vrijwel complete Duitse technische staf, Eran Zahavi, Phillipp Max, doelman Mvogo, Adrian Fein en een trainingskamp in Duitsland met oefenwedstrijden tegen Duitse tegenstanders.
Een korte opsomming van 7 maanden Roger Schmidt bij PSV.


Zijn de Duitse invloeden bij te groot? Analist van der Vaart vond het in ieder geval niet kunnen dat Phillip max zomaar de strafschop mag nemen ten koste van Donyell Malen in de uitwedstrijd tegen ADO. PSV verspeelde vele kansen en dus stond er een 2-2 op de borden. “Allemaal pech dus? “Dat is me te makkelijk”, zegt Rafael van der Vaart via een skype-verbinding vanuit Denemarken.

Van der Vaart ziet zwakke plekken in de verdediging en signaleert een probleem bij de verhoudingen binnen de selectie. “Het lijkt wel of de Duitsers alles beslissen daar. Max pakt gewoon een penalty van Malen af.”

“Ligt dat niet aan de trainer?”, vraagt Pierre van Hooijdonk zich af. “Duidelijkheid, afspraken.” Van der Vaart zegt daar weer over: “Die is Duits. Ik vind dat die Nederlanders best op mogen staan. Ik zie in interviews dat Malen en Ihattaren ontevreden zijn. Zeg dat gewoon. Er mag best weleens een bommetje barsten daar als ze ontevreden zijn. Ik zie die verdediger (Timo Baumgartl, red.) ook wijzen naar anderen, terwijl hij helemaal niks doet.”