Home Nieuws ‘Zeven’ uitgaande transfers op komst: ‘Mo Ihattaren op transferlijst’

‘Zeven’ uitgaande transfers op komst: ‘Mo Ihattaren op transferlijst’

34150
0

PSV en John de Jong wachten een zeer hete transferzomer. Dat stelt het Eindhovens Dagblad.

De regionale krant blikt alvast vooruit op het nieuwe seizoen en denkt daarbij te weten dat er zeven transfers zullen gaan plaatsvinden. Het Eindhovens Dagblad houdt ook ernstig rekening met het vertrek van Mohamed Ihattaren.


PSV kan zich opmaken voor het cashen van miljoenen euro’s maar zal normaal gesproken ook miljoenen euro’s gaan mislopen nu het eerdere vertrek van Ihattaren dan verwacht in zicht lijkt.

‘Ihattaren gaat na dit seizoen normaal gesproken op de transferlijst bij PSV, omdat hij zijn contract niet heeft verlengd’, begint het Eindhovens Dagblad de analyse. In theorie zou Ihattaren nog een mooi slot van het seizoen kunnen gaan draaien maar daar ziet het niet bepaald naar uit. De band tussen Schmidt en Ihattaren zou niet optimaal zijn, hoewel die signalen er niet echt eenduidig zijn.

Schmidt zou ook een voorkeur hebben voor Gotze, Malen, Gakpo en Zahavi, zo klinkt door in diverse praatprogrammma’s en analyses. Ook dat valt te bezien want Zahavi speelt niet op de positie van Ihattaren.

De vier genoemde spelers spelen onder Schmidt wel vaak maar zeker niet altijd. ‘Ihattaren heeft de pech dat hij net de beste spelers van PSV voor zich heeft’, stelt het ED niet geheel terecht vast want Zahavi is geen speler die te vergelijken is met Ihattaren.

Volgens de regionale krant kunnen naast Ihattaren ook Malen, Denzel Dumfries, Pablo Rosario en reserves Adrian Fein, Erick Gutiérrez en Timo Baumgartl gaan vertrekken uit Eindhoven. Rond 20 juli wacht de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Het wordt passen en meten de komende weken wat de tweede plaats op de ranglijst aangaat. PSV is in gevecht met AZ. Mocht PSV de strijd met AZ winnen wacht de tweede voorronde van de Champions League. De club wacht dus een ‘hete’ zomer in de wetenschap dat Mo Ihattaren tegen die tijd waarschijnlijk geen deel van de selectie meer uit zal maken.