Home Nieuws Zet winterse transfer Cody Gakpo streep door kampioensaspiraties?

Zet winterse transfer Cody Gakpo streep door kampioensaspiraties?

2867
0

De berichtgevingen rond Cody Gakpo blijven vooralsnog aanhouden. Zo lang Gakpo dusdanig blijft presteren, is de kans groot dat de geruchtenstroom niet zal minderen.

Er zal dan ook een moment komen dat Gakpo en PSV opnieuw de knoop moeten gaan doorhakken over de nabije toekomst van de aanvaller. Voetbal International en PSV watcher Marco Timmer verwacht dat PSV een flinke jas uit zal doen mocht Gakpo deze winterse periode vertrekken uit Eindhoven. Sterker nog, de titelaspiraties kunnen aan de kant gezet worden, denkt Timmer.

Timmer denkt ook dat PSV vanaf bepaalde bedragen een transfer van Cody Gakpo niet meer tegen kan houden deze winter. De journalist verwacht echter wel dat wanneer Gakpo deze winter al vertrekt, de ambitie om kampioen te worden direct de prullenbak in kan. “Hoewel er bepaalde afspraken tussen Gakpo en PSV zijn gemaakt, is inmiddels helder dat er te praten valt vanaf ongeveer vijftig miljoen euro”, schrijft Timmer in Voetbal International. “Gezien de financiële situatie is PSV eigenlijk niet in staat nee te zeggen als er zulke bedragen met grote bonussen op tafel komen.”

Timmer gaat verder: “Gakpo moet dat wél doen, hoe verleidelijk de aanbiedingen dit keer ook zullen zijn. De voetballer heeft zich geen enkele keer gek laten maken als het op zijn toekomst aankwam en moet ook nu stabiel en rustig blijven. Dat hij in 2023 een absolute toptransfer maakt, staat immers vast. Als hij deze winter bij PSV blijft, denkt hij nog één keer aan de sportieve ambities van de club waar hij alles aan te danken heeft.”

Timmer ziet als clubwatcher dat PSV eigenlijk te afhankelijk is van Gakpo want voor Timmer valt of staat de ambitie om kampioen te worden grotendeels met het aanblijven van Gakpo. Maar is het wel zo zwart-wit te stellen? Zet een winterse transfer Cody Gakpo een streep door de kampioensaspiraties van PSV? Timmer denkt grotendeels van wel.

“Gakpo bepaalt namelijk mede of PSV kampioen wordt of niet. Bij een winters vertrek van de sterspeler kan die ambitie direct de prullenbak in. Tot nog toe heeft Gakpo steeds zijn eigen succesvolle voetbalsprookje geschreven. Een afscheid met de kampioensschaal en een toptransfer op zak moet het laatste hoofdstuk van de episode-PSV worden”, aldus Timmer.


Vorig artikelBILD: Cody Gakpo niet in beeld bij FC Bayern München
Volgend artikelFrank Lammers haalt op Belgische televisie genadeloos hard uit naar van Gaal en diens ego

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in