Home Nieuws Zes dagen, drie thuiswedstrijden | Go Ahead Eagles, FC Volendam gevolgd door...

Zes dagen, drie thuiswedstrijden | Go Ahead Eagles, FC Volendam gevolgd door vijf keer scorend Sevilla

294
0

Er staat een driedubbele uitdaging voor PSV op de agenda.

Woensdagavond is het prima presterende en goed voetballende Go Ahead Eagles te gast in het Philips Stadion. Drie dagen later treft PSV FC Volendam en weer drie dagen later is het Spaanse Sevilla te gast.

In de schaduw van een naderende kraker tegen Sevilla in de Champions League, moet PSV eerst zien af te rekenen met Go Ahead Eagles en FC Volendam in de Eredivisie. Drie totaal verschillende uitdagingen, maar beiden met hun eigen gevaren en kansen.

Woendag staat PSV tegenover Go Ahead Eagles, wat een interessante wedstrijd zou moeten worden. Vooral na de heldere analyse van Peter Bosz. Zo stelde hij in een interview met NU.nl: “Mag het niet zeggen, maar Go Ahead is een leuke ploeg.” Het is een ploeg waar Bosz respect voor heeft en waar hij zich zeker niet op zal verkijken. Ook deelde hij naast zijn oordeel over Go Ahead Eagles, zijn visie over Saibari en Babadi. Babadi, die al eerder in het nieuws kwam vanwege zijn contractperikelen, kan volgens Bosz “een grote speler worden.”

Mocht PSV erin slagen om tegen Go Ahead de nul te houden, dan zou de club een indrukwekkende prestatie evenaren. Zoals PSV zelf meldt, zou het team dan twee historische seizoenen achterelkaar evenaren. De defensie van PSV heeft dit seizoen al laten zien van formaat te zijn. De vraag is echter of ze dit kunnen volhouden tegen de gemotiveerde Go Ahead Eagles.

Na de uitdagingen in de Eredivisie, moet PSV zich opmaken voor een Europese titanenstrijd tegen Sevilla in de Champions League. En als er één team is dat PSV op scherp heeft gezet, dan is het Sevilla wel. Zo heeft Sevilla slechts zeven dagen voor de clash tegen PSV maar liefst vijf keer gescoord. Een overtuigende zege die duidelijk maakt dat de Spanjaarden in bloedvorm verkeren.

De Eredivisie en het Europese voetbal zijn nauw met elkaar verbonden. Voor PSV is het duel tegen Sevilla dan ook niet alleen een kans om verder te komen in het toernooi, maar ook een mogelijkheid om een statement te maken richting Europa.

Drie interessante wedstrijden in korte tijd, met verschillende inzetten en tegenstanders van verschillend kaliber. Voor PSV zijn het dagen waarin het karakter, de kwaliteit en de ambities van de ploeg op de proef worden gesteld. Tegen Go Ahead Eagles en FC Volendam gaat het om de Eredivisie en de jacht op records, terwijl Sevilla een maatstaf zal zijn van PSV’s Europese aspiraties. De komende dagen zullen dus ongetwijfeld spannend worden voor zowel de spelers als de fans.

Terwijl de voetbalwereld toekijkt, zal PSV moeten laten zien dat ze zowel nationaal als internationaal tot de top behoren. De driedubbele confrontaties in het Philips Stadion beloven in ieder geval spektakel.


Vorig artikelPeter Bosz steekt de draak met uitspraken Van Hanegem: ‘Ik schijn dat niet te mogen zeggen’
Volgend artikel‘Ontslagen’ Ruud van Nistelrooij niet de nieuwe trainer van Olympique Marseille

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in