Home Nieuws ‘Zelfverzekerde’ Nijhuis bij Vandaag Inside niet zo zelfverzekerd: ‘Ik had geen straf...

‘Zelfverzekerde’ Nijhuis bij Vandaag Inside niet zo zelfverzekerd: ‘Ik had geen straf na Heerenveen – PSV’

4068
0

Waarom ga je ergens zitten als je je daar niet prettig bij voelt of als je je in allerlei bochten moet wringen om fatsoenlijke antwoorden te kunnen geven?

Die vraag zou aan Bas Nijhuis gesteld moeten worden. Soms is het ook gewoon de commercie die roept. Bas Nijhuis ondergaat in ieder geval vaak een gedaanteverwisseling als hij de studio van Vandaag Inside weet te betreden.

De veel besproken leidsman was afgelopen weekend de VAR van dienst en kreeg geen wedstrijd toebedeeld. En dus werden er vragen gesteld over zijn zogenaamd semi ‘vrije’ weekend. Had Nijhuis dan straf ontvangen na sc Heerenveen – PSV? ‘Nee natuurlijk niet’, zegt Bas Nijhuis zelfverzekerd zonder te twijfelen. Het woord ‘natuurlijk’ in zijn antwoord is eigenlijk niet echt op zijn plaats want Nijhuis maakte er een bende van in Heerenveen. Een dusdanige bende dat een straf dan wel verbanning van de Nederlandse velden wel op zijn plaats zou zijn geweest. Het kwam er niet van.

Bas Nijhuis had dus een vrij weekeinde, maar de scheidsrechter ontkent dat hij werd gestraft door de KNVB.

Cody Gakpo en Xavi Simons kregen de nodige tikken te verwerken in Friesland, maar tot onbegrip van onder Ruud van Nistelrooij maar ook tot onbegrip van vele Heerenveen fans, liet Nijhuis veel doorgaan. Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee wil daarom weten of hij voor straf niet in actie kwam het voorbije weekeinde. “Gestraft? Nee, ik ben niet gestraft. Natuurlijk niet”, probeerde Nijhuis zelfverzekerd over te komen.

Een feit is dat als Bas Nijhuis in de studio van Vandaag Inside plaatsneemt, de zogenaamde schijnzekerheid als sneeuw voor de zon verdwijnt. De vraagstelling van Genee en de opmerkingen van Derksen en van der Gijp maken Nijhuis onzeker. De beste man is zichzelf niet in de studio van Vandaag Inside. Alle voetbalfans hebben er in ieder geval maling aan want de gemiddelde fan wenst een normale pot voetbal te zien zonder dat acteur Bas Nijhuis na afloop de meest besproken man is.

“Het was gewoon mijn vrije weekend”, vervolgt Nijhuis zijn uitleg op de vraag of hij gestraft is na sc Heerenveen – PSV. “Wij kunnen binnen drie weken niet bij dezelfde club komen. Ik heb woensdag al NEC – Fortuna Sittard voor KNVB Beker, dus daar kan ik ook niet naartoe. En ik kan niet naar FC Twente”, stelt de uit Enschede afkomstige arbiter. “Dan ben je af en toe een keer vrij”, aldus een stamelende Njijhuis, die verder weer eens ouderwets op zijn plaats werd gezet in de uitzending.

Kortom, de zogenaamd zelfverzekerde Bas Nijhuis is bij Vandaag Inside helemaal niet zo zelfverzekerd. Of Nijhuis acteert in de studio van Vandaag Inside of Nijhuis acteert op het veld als scheidsrechter. Kijk en oordeel zelf:


Vorig artikelTeleurgestelde FC Utrecht spelers loven spel PSV, Henk Fraser onder de indruk
Volgend artikelTreft Nistelrooij Martin Keown in Londen? ‘Geweldig meetmoment, Champions League waardig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in