Home Nieuws Zelfverzekerd klinkt het: ‘PSV is favoriet voor de titel, zo eerlijk moet...

Zelfverzekerd klinkt het: ‘PSV is favoriet voor de titel, zo eerlijk moet je zijn met onze selectie’

455
0

De horde Arsenal, de horde Lens en de horde Sevilla dienen allen nog genomen te worden en dus is het geenszins zeker of het huidige PSV na de winterstop nog wel Europees voetbal speelt.

Maar het vertrouwen daartoe is wel groot te noemen. De kansen op overwintering in Europa en zelfs in de Champions league zijn groot te noemen. De start van het elftal van Peter Bosz is in ieder geval voortvarend te noemen. Ook in Engeland zijn de voetbalmedia lichtelijk verrast over zowel het spel van de ploeg van Bosz als de resultaten, die erg goed te noemen zijn.

De vuurproef in het Emirates Stadium is zeer interessant te noemen. Ook voor Arsenal welteverstaan. Lukt het ploeg van Mikel Arteta wel om te gaan scoren tegen PSV en anderzijds, lukt het de ploeg van Peter Bosz om weer een opvolgende wedstrijd de nul te houden? Het vertrouwen is zoals gezegd groot te noemen. Dat blijkt ook uit de woorden van Jerdy Schouten, die in gesprek met Voetbal International bepaald niet om de hete brei heen weet te draaien. PSV moet eigenlijk gewoon kampioen worden, stelt Schouten.

De middenvelder maakte de overstap van Bologna naar PSV omwille van een aantal redenen. Zo wil Schouten meer in de picture komen bij Oranje maar tegelijkertijd denkt hij ook dat PSV favoriet is voor de titel. Schouten denkt ook dat dit PSV in Champions League een goede kans maakt op successen.

“Ik vind PSV wel favoriet voor de titel ja”, begint hij tegen Voetbal International. “Zo eerlijk moeten we zijn als je onze selectie ziet. Het zou gek zijn als ik iets anders zou zeggen. De verwachtingen mogen hoog zijn, maar we zijn zeker niet de enige goede ploeg. Alleen kan ik nu niet zeggen dat er een team echt veel beter is dan wij. Dus moet je uitspreken dat je kampioen moet worden.”

Ook over een mogelijke plek bij Oranje is Schouten ook meer dan duidelijk. “Het is een missie en een doel. En ik geloof erin dat het lukt. Misschien pas ik wel goed op de plek naast Frenkie. Nou die kans moet ik dan maar verdienen. Zo goed spelen voor PSV dat ik aanmerking kom voor Oranje. Een droom als spelen op een EK wil ik zeker nog graag verwezenlijken.”

Volgens Schouten is Arsenal een lastige tegenstander, maar over de rest is hij een stuk optimistischer. “Arsenal is denk ik de favoriet en met de anderen moeten wij waarschijnlijk om plaats twee spelen. Als dat niet lukt, wil dat overigens niet zeggen dat we hebben gefaald. Sevilla en Lens zijn clubs die min of meer gelijkwaardig zijn aan PSV. Overwinteren in de Champions League moet zeker kunnen”, aldus Jerdy Schouten.


Vorig artikelPSV in Londen en de vreugde-explosie dankzij Alex | PSV lijkt een ‘nieuwe’ Alex in de selectie te hebben
Volgend artikelVerwachte opstelling in Londen: Lang, Bella-Kotchap én Ramalho starten, Lozano reserve

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in