Home Nieuws Zelfvertrouwen Angeliño kreeg knauw na vertrek bij PSV: ‘Guardiola heeft mij gekilld’

Zelfvertrouwen Angeliño kreeg knauw na vertrek bij PSV: ‘Guardiola heeft mij gekilld’

1056
0

De Spaanse linksback Angeliño voelde zich als een vis in het water bij PSV, op de Herdgang en in Eindhoven.

Hij ontwikkelde zichzelf dusdanig goed dat zijn oude werkgever weer opnieuw op de stoep stond en hem van PSV wilde overnemen. Het liep allemaal anders na zijn rentree in Manchester want Angeliño was verre van gelukkig bij zijn hernieuwde kennismaking met het elftal en de trainer.


Inmiddels speelt de Spanjaard voor Leipzig en kijkt hij met ongenoegen terug op zijn periode onder Pep Guardiola. Volgens de Spanjaard werd zijn zelfvertrouwen door de trainer ‘vermoord’.

Angeliño speelde vanaf 2014 in het juniorenteam van Manchester City en maakte in 2019, nadat de Engelsen hem voor twaalf miljoen euro terug hadden gekocht van PSV, zijn debuut in het eerste elftal maar verder dan wat minuten als reserve kwam hij niet.

Volgens Angeliño is Guardiola de oorzaak van zijn tweede periode in Manchester. “Hij heeft mij en al mijn zelfvertrouwen ‘gekilld'”, zegt hij tegen BILD.

“Hij beoordeelde me toen ik van PSV terugkwam op basis van twee wedstrijden in de voorbereiding en gaf me toen geen kans meer. Ik ben blij dat ik nu bij Leipzig speel en niet meer terug hoef. Dat is het verschil tussen een trainer die me vertrouwen geeft en laat spelen en een trainer die dat gewoon niet doet. Ik heb hier vanaf de eerste dag het vertrouwen gevoeld en dat heeft me een ongelofelijke boost gegeven”, zegt Angeliño over zijn huidige trainer.


Facebook Comments