Home Nieuws Zelfs ‘vriend’ Madueke stipt mentaliteitsprobleem Ihattaren aan

Zelfs ‘vriend’ Madueke stipt mentaliteitsprobleem Ihattaren aan

12047
0

Mo Ihattaren heeft met vrijwel iedereen in de PSV selectie een uitstekende band. Zo ook met Noni Madueke.

De jonge Engelsman timmert hard aan de weg wat zijn carrière aangaat. Niet nationaal maar ook internationaal maakt Madueke stappen. Dat geldt bepaald niet voor zijn generatie- en leeftijdsgenoot. Ihattaren worstelt met zijn carrière en nadert een belangrijk kruispunt.


In gesprek met Voetbal International vertelde Madueke deze week over zijn band met Ihattaren. Tussen de regels door zegt Madueke eigenlijk dat er wel wat schort aan de mentaliteit van zijn jonge ploeggenoot. Madueke laat ook merken dat Ihattaren alle mogelijkheden heeft een grootse toekomst tegemoet te gaan.

“Ik vind het belachelijk dat mensen Mo nu al afschrijven. Hij weet heus wel dat hij sommige dingen beter had moeten doen. Maar hoe Mo er in de media van langs krijgt, daar snap ik niets van. Hij is pas negentien jaar en het is duidelijk dat hij een moeilijke periode doormaakt. Mo heeft een jaar geleden zijn vader verloren. Dat doet iets met je.”

Madueke looft de kwaliteiten van zijn ploeggenoot maar baalt van het negatieve sentiment. “En ik heb geen enkele twijfel dat hij goed zal zijn in de toekomst. Welk pad hij ook kiest, als hij zich focust, komt het helemaal goed. Hij is op dit moment een speler die veel vertrouwen nodig heeft. Van de trainer en de spelers om hem heen.”

Madueke oogt professioneel in zijn doen en laten. De jongen Engelsman lijkt nauwelijks ongemakken te ondervinden van de snelle roem en alle aandacht die ook hem ten deel valt nu zijn carrière stevig in de lift zit. Rond Madueke is het vrijwel altijd rustig en lijkt alles stabiel te zijn. Hoe anders lijkt dat rond Ihattaren te zijn. Madueke merkt ook wel onrust rond Ihattaren op en stipt feitelijk ook wat mentaliteitsproblemen aan.

“Natuurlijk kan hij een stap maken als het op een professionele houding aankomt. Maar hij wordt nu als een slechte jongen afgeschilderd. Hij is het tegenovergestelde. Mo is een goede speler die gewoon wat slimmer moet zijn in de dingen die hij doet. Daar probeer ik hem mee te helpen door er met hem over te praten. Aan het eind moet hij het zelf doen. Hij heeft wat stapjes in zijn mentaliteit te zetten, als hij dat gaat doen, haalt hij de top”, zijn de opvallende als even zalvende woorden van Madueke over ploeggenoot Ihattaren.