Home Nieuws Zelfkritische Siem de Jong over transfer naar PSV: ‘Benitez vond het beter...

Zelfkritische Siem de Jong over transfer naar PSV: ‘Benitez vond het beter naar PSV te gaan’

12651
0

Luuk en Siem de Jong hadden van kinds af aan een grote droom en dat was samenspelen in een elftal op het hoogste niveau.

Daar was op dat moment verrassend genoeg in 2016 ineens sprake van want Siem de Jong werd door werkgever Newcastle United aan PSV verhuurd. In gesprek met het Engelse medium The Chronicle verteld de aanvaller over zijn verrassende overstap naar PSV in 2016. Newcastle United verhuurde De Jong omdat hij niet in de plannen van Rafa Benitez voorkwam.

Na de degradatie van Newcastle besloot de grote manager Rafa Benitez aan te blijven als manager. Hij had Siem de Jong echter niet nodig bleek wel. “Ik had een goede band met Benitez en sprak veel met hem”, zegt De Jong tegen The Chronicle.

“Ik speelde een paar wedstrijden, maar hij vond dat het beter zou zijn als ik naar PSV zou gaan. Hij vond het Championship niet bij me passen, zijn manier van spelen paste niet bij mij. Daardoor zou ik weinig aan spelen toekomen”, kan Siem zich nog herinneren over de eerlijk en open Benitez.

“Hij haalde een aantal spelers dat ervaring had in het Championship. Dat pakte goed uit, want ze promoveerden meteen weer. Toen ik terugkwam, hoopte ik dat ik zou blijven. Ik vond nog steeds dat mijn periode bij Newcastle niet was wat ik had gehoopt”, zegt Siem de Jong.

“Daarom werd ik verhuurd, maar ik wilde altijd terugkomen. Toen ik terugkwam stonden er een hoop spelers op de verhuurlijst omdat de manager nieuwe spelers wilde halen. Ik had het gevoel dat er minder spelers in de selectie moesten. Benitez zei dat ik misschien zou spelen, maar hij wist het niet zeker.”

Siem de Jong speelt tegenwoordig voor FC Cincinnati en is daar ploeggenoot van Jurgen Locadia. De broer van Luuk de Jong was in PSV dienst nog goed voor een serie doelpunten en assists en kon prima statistieken overleggen. Siem de Jong produceerde in de Amsterdam Arena nog de gelijkmaker voor PSV in de onderlinge topper tegen Ajax.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here