Home Nieuws Zelfkritische Bosz kraakt beslissing aangaande ‘basisspeler’ Mauro Júnior: ‘Helemaal onterecht en onbegrijpelijk’

Zelfkritische Bosz kraakt beslissing aangaande ‘basisspeler’ Mauro Júnior: ‘Helemaal onterecht en onbegrijpelijk’

7274
0

Peter Bosz schroomt niet zijn eigen beslissingen kritisch te wikken en te wegen.

De immer open en oprechte persoonlijkheid die Bosz is, heeft wel degelijk ook het vermogen zelfkritisch te zijn. En dus kraakt de trainer zijn eigen beslissing om Mauro Júnior buiten de basiself te laten tegen Vitesse.

Bosz noemt het zelfs ‘helemaal onterecht en onbegrijpelijk’. De Braziliaanse alleskunner was de afgelopen twee speelronden nog basisspeler tegen Excelsior (0-2 winst) en AZ (5-1 winst), maar verdween tegen de hekkensluiter uit Arnhem uit het elftal. Dat bleek de trainer zelf ook dwars te zitten.

De keuze om Mauro buiten de basisopstelling van PSV te laten komt in ieder geval wel voort uit de beslissing om André Ramalho terug te laten keren in het hart van de verdediging, waardoor Jerdy Schouten een linie doorschuift en op het middenveld zal gaan starten. Het is allemaal logisch en verklaarbaar maar Bosz vond het wel degelijk erg lastig die keuze te maken.

In de voorbeschouwing bij ESPN vroeg ESPN-presentator Milan van Dongen aan Peter Bosz of hij tegen Vitesse voor Ramalho koos omdat hij niet verwachtte dat Vitesse veel druk zal gaan zetten.

Die lezing bestreed Bosz: “Nee, helemaal niet. Je moet keuzes maken en ik vind dat Mauro het geweldig gedaan heeft. Dus eigenlijk helemaal onterecht en onbegrijpelijk dat hij het elftal uit moet. Maar ik mag er maar elf opstellen, dus we moeten toch weer keuzes maken en dat hebben we nu gedaan. Als je Jerdy naar het middenveld zet, dan moet je daar een plek vrijmaken”, aldus de balende Bosz over zijn beslissing richting de Braziliaanse alleskunner.


Vorig artikelToch even ongemakkelijk | Het nieuwe treffen tussen Peter Bosz en Kenneth Perez
Volgend artikelKomt transfer Ryan Flamingo naar PSV dichterbij? Verdediger prefereert binnenlandse transfer boven stap naar buitenland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in