Home Nieuws Zeer behoorlijke wedstrijd Til in Almelo | Bosz beaamt: ‘Voor tien-positie hebben...

Zeer behoorlijke wedstrijd Til in Almelo | Bosz beaamt: ‘Voor tien-positie hebben we echt een megaluxe probleem’

432
0

Wederom een doelpuntrijke wedstrijd en wederom enkele doelpunten van de zogenaamde ’tien-spelers’ die Peter Bosz tot zijn beschikking heeft.

PSV versloeg zeer eenvoudig Heracles Almelo in een min of meer trainingspartij op het kunstgrasveld van het Polman Stadion. Guus Til en Malik Tillman. Opnieuw twee doelpuntenmakers die op de nummer tien positie kunnen spelen. Maar dat geldt voor meerdere spelers die Bosz tot zijn beschikking heeft.

In gesprek met ESPN was Peter Bosz dan ook heel tevreden na de wedstrijd tegen Heracles. “We winnen hier met 0-6, natuurlijk ook wel geholpen door die rode kaart die snel valt”, aldus Bosz. “Op dat moment waren we al de bovenliggende partij en als je dan tegenover tien man komt te staan helpt dat natuurlijk.”

Bosz was opnieuw vol lof over Guus Til, die aan de bal met name een hele goede beurt maakte in Almelo. Til was aangever en doelpuntenmaker maar maakte daarnaast voetballend een hele goede indruk.

“Net zoals alle andere spelers heeft hij een heel goede wedstrijd gespeeld. Hij had er wel een paar meer kunnen maken, maar hij komt altijd in scoringspositie en dat maakt hem een heel bijzondere speler”, zo gaf hij aan. “Elke wedstrijd maken we allerlei afwegingen wie we op die plek neerzetten. Allereerst kijken we naar onszelf, maar ook naar de tegenstander en vooral wat voor wedstrijd wij verwachten. Het is echt een megaluxe probleem wat we hebben, want het zijn allemaal heel goede spelers.”

Ook de trainer kreeg de vraag of hij zich zorgen maakt over het gebrek aan intensiteit in de Eredivisie. “Dat is gewoon een gegeven dat we dat in Nederland niet tegenkomen. In een wedstrijd zoals tegen Lens zullen we dat uit onszelf moeten halen”, zei hij daarover. “Vandaag was het voor Heracles heel ongelukkig dat ze zo snel met tien man kwamen te staan, want toen werd het voor hun wel heel erg lastig. Maar dat neemt niet weg dat we ook dan die druk moeten blijven zetten en die loopacties moeten blijven maken. We moeten het dan gewoon bij onszelf zoeken.”


Vorig artikelBosz legt uit waarom historische zege op Heracles geen perfecte generale richting Lens was
Volgend artikelGeïrriteerd of niet geïrriteerd maar Veerman geeft gewoon antwoord na een week vol verhalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in