Home Nieuws Eran Zahavi snakt naar een band met de PSV aanhang: ‘Eindelijk, zeiden...

Eran Zahavi snakt naar een band met de PSV aanhang: ‘Eindelijk, zeiden we tegen elkaar’

319
0

Eran Zahavi is een echte publieksspeler. De topschutter voelt zich fijn met de steun van de fans en heeft op dat vlak de PSV fans enorm gemist afgelopen maanden.

De Israëlische spits genoot daarom extra van de aanwezigheid van de vierduizend PSV fans in het stadion. Het was immers al zo lang geleden en de topsporter pur sang wil graag een band met de PSV fans opbouwen. Zahavi laat keer op keer zien blij te zijn voor PSV te mogen spelen en dat kenmerkt de Israëlische topschutter.


Eran Zahavi vertelde na afloop dat hij vooraf een fijn gevoel had en tegen ploeggenoot Gotze zei dat er eindelijk fans bij konden zijn. “We zeiden het woord eindelijk tegen elkaar. Eindelijk zagen we weer eens toeschouwers.” Zowel Gotze als Zahavi hadden nog geen wedstrijd voor de eigen fans gespeeld en dus was het de eerste kennismaking.

Na de goal van Zahavi was het Philips Stadion uitzinnig van vreugde, merkte ook Zahavi, die zich mee liet slepen. “De beslissingen van de VAR waren niet allemaal prettig voor ons, maar ik denk wel terecht. Soms voel je je zo suf als spits als je een goal viert, maar dan wordt hij door de VAR afgekeurd. Ik hou meer van de oude regels, omdat de aanvallende partij dan meestal wat meer voordeel heeft. Dat is voor het publiek alleen maar mooier. Maar goed, alle beslissingen waren terecht.”

De aanwezigheid van de supporters gaf Zahavi energie, zei de Israëliër na afloop. “Nu waren er nog maar vierduizend mensen en stel je voor dat er meer komen. Ik ken de situatie voor de komende weken niet, maar het zou mooi zijn. Ik hou van veel publiek in de stadions, omdat je dat de motivatie geeft om altijd scherp te blijven. Het is al anderhalf jaar geleden dat ik met mijn club voor fans heb gespeeld”, aldus een blije Zahavi.