Home Nieuws Zaakwaarnemer Xavi Simons spreekt: ‘De vraag is niet wat PSV gaat doen,...

Zaakwaarnemer Xavi Simons spreekt: ‘De vraag is niet wat PSV gaat doen, maar wat wij gaan doen’

13157
0

Het is niet meteen de meest vriendelijke en sympathieke uiting van de zaakwaarnemer van Xavi Simons. Maar vooruit, het is misschien anders bedoeld dan het eruit komt.

‘De vraag is niet wat PSV gaat doen, maar wat wij gaan doen’, klinkt het streng uit de mond van zaakwaarnemer Rafaela Pimenta. Pimenta, opvolger van de overleden Raiola, beaamt dat de twintigjarige aanvallende middenvelder in ieder geval een ijzersterke onderhandelingspositie heeft en dus klinkt er duidelijke taal.

Simons ontwikkelt zich stormachtig bij PSV en dat betekent geruchten en nog meer opvolgende geruchten. Tal van clubs als Paris Saint-Germain en FC Barcelona maar ook Arsenal en Chelsea tot Liverpool worden genoemd voor de topspeler. De bekende tien à twaalf miljoen euro clausule is en blijft nog altijd onderwerp van gesprek, hoewel dat bedrag wel ver onder zijn huidige marktwaarde ligt.

“Dat is goed uitgepakt”, stelt Pimenta tegen NRC. “Hij was op een punt gekomen dat hij veel moest spelen, PSV bood hem die kans. Tegelijkertijd wilde ik een situatie creëren waarin Xavi óók profiteert als hij de verwachtingen enorm zou overtreffen. Nu is de vraag niet wat PSV gaat doen, maar wat wij gaan doen, in samenspraak met de club. Dat is een geweldige positie voor Xavi”, klinkt het diplomatiek.

Ook de zaakwaarnemers kunnen profiteren van een grote transfer, maar daar is het Pimenta naar eigen zeggen niet om te doen. “Het gaat niet om mij, het gaat om Xavi en wat goed is voor hem”, aldus mevrouw Pimenta.

Bondscoach Ronald Koeman adviseert Simons ook om nog een jaar bij PSV te blijven. “Ik schat Xavi wel in als een jongen die zijn keuzes heel goed afweegt. Het belangrijkste is gewoon dat hij gaat spelen. Daar ontwikkel je je het beste van”, is Koeman van mening.


Vorig artikelPerez raakt niet uitgesproken over Veerman: ‘Als je Veerman afzet tegenover de Ajacieden’
Volgend artikelVIDEO | Ruben van Bommel scoort op de Herdgang tegen PSV, Mark reageert onbewogen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in