Home Nieuws Zaakwaarnemer Walter Benítez onderhandelt in Madrid, geïnformeerd PSV zet in op maximale...

Zaakwaarnemer Walter Benítez onderhandelt in Madrid, geïnformeerd PSV zet in op maximale transfersom

3246
0

De kans dat PSV op zoek moet naar een nieuwe eerste doelman is zeer reëel geworden.

Het Spaanse Atlético Madrid is uiterst concreet voor de doelman uit Argentinië. De interesse is dusdanig concreet dat de zaakwaarnemer van Benítez is afgereisd naar Madrid om de transfer naar Atlético Madrid af te ronden.

Volgens het Eindhovens Dagblad is het nieuws dat Atlético Madrid Walter Benítez wil halen inderdaad waar en dus kan de Eindhovense krant de geruchten uit Spanje en Italie, waar de Italiaanse transferspecialist Fabriozio Romano maandagmiddag al mee op de proppen kwam, bevestigen.

De regionale krant meldt dat de zaakwaarnemer van de Argentijn in Madrid is om over de transfer te praten, maar er is zeker nog geen sprake van een zekere transfer. De eerste geluiden zijn dat PSV ergens best rekening hield met een vertrek van Benítez naar een grotere competitie. De geluiden rond de doelman zijn al weken zo niet maanden daar.

Benítez keepte een gedegen seizoen en liet weinig doelpunten door, al zijn er ook vele twijfels rondom Benítez, die ook uit het niets een tegendoelpunt om de oren kon krijgen. Het meevoetballen ging Benítez ook niet altijd even goed af maar tegelijkertijd redde hij PSV ook op cruciale momenten.

PSV zou inmiddels geïnformeerd zijn door Atlético Madrid in de zin dat er gesproken wordt met de zaakwaarnemer van Benítez. Een officieel bod uit Madrid heeft PSV nog niet ontvangen. PSV heeft wel aangegeven dat Atlético de hoofdprijs zal moeten betalen om Benítez in te kunnen lijven. De Argentijnse nummer één heeft een contract tot de zomer van 2025 en PSV is ‘helemaal oké met hem als eerste doelman’, klinkt het over Benítez. Echter is de club bereid hem te laten gaan bij een fors bedrag.

De verwachting is dat een bedrag van rond de tien miljoen euro PSV moet kunnen verleiden om Benítez toch te kunnen verkopen. Contractverlenging voor Benítez is op dit moment verder weg dan ooit. PSV kan namelijk met een zomerse verkoop wel een forse winst maken, aangezien de Argentijn transfervrij vanuit OGC Nice naar PSV verhuisde twee jaar geleden.

Atlético Madrid zou een nieuwe keeper zoeken, omdat Jan Oblak mogelijk een grote transfer maakt deze zomer. Spaanse media, met de name de voetbalkranten uit Madrid, maken inmiddels ook melding van de gesprekken tussen de zaakwaarnemer van Benítez en Atlético Madrid.


Vorig artikelVeel verdriet en ongeloof na plotseling overlijden bekende PSV-supporter
Volgend artikelArne Slot ziet transfer Sepp van den Berg naar PSV niet zitten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in