Home Nieuws Zaakwaarnemer van Sangaré over de interesse en het huiswerk van Arsenal

Zaakwaarnemer van Sangaré over de interesse en het huiswerk van Arsenal

1845
0

Ibrahim Sangare timmert momenteel hard aan de weg. De Ivoriaan is inmiddels onomstreden basisspeler en maakt mooie stappen voorwaarts.

Zaakwaarnemer Jean Musampa komt door de prestaties en het spel van zijn cliënt ook steeds meer in beeld. Musampa geldt ook als de ontdekker van de middenvelder. Zoals iedere zaakwaarnemer zegt dat er veel potentie schuilt in zijn cliënt geldt dat ook voor Musampa als hij over Sangaré spreekt.

Musampa zag Sangaré zeven jaar geleden aan het werk in Ivoorkust en zag meteen de potentie van de toen nog jonge middenvelder. “Sangaré hield een balletje hoog. De coördinatie met dat lange lichaam was perfect”, zegt Musampa in gesprek met De Telegraaf. “Hij speelde als nummer tien. Ik was zo onder de indruk dat ik contact heb gezocht. Hij bleek geboren te zijn op 2 december, dezelfde dag als mijn zoon. Ik heb meteen gezegd: jij bent mijn voetbalzoon.”

Sangaré dwong via een stage een contract af bij Toulouse maar er waren meer Franse clubs die hem aan het werk wilde zien. “Bij Toulouse stond hij op de radar van heel wat clubs. Die komen vanzelf. Ik kreeg een uitnodiging van Arsenal. Daar hadden ze driehonderd pagina’s met analyses en data van zijn spel. Thomas Partey was echter de eerste keus”, aldus Musampa, over het huiswerk van de club uit Londen over de kwaliteiten van Sangaré.

Vorig seizoen was het dan zover. Clubs werden concreet voor de sterke middenvelder. Southampton deed een bod, lag op pole-position maar toen kwam PSV. “Hij vroeg: Wat moet ik kiezen? Hij wilde voetballen en niet ten koste van alles naar de Premier League. PSV speelt altijd in de top en voetbalt in de Champions League of Europa League. Hij kan altijd de stap nog maken.”

Musampa zegt dater steeds meer interesse loskomt van tal van Europese clubs. “Laat hem eerst het seizoen maar eens afronden”, zegt de makelaar, die ondertussen de kritiek wel mee krijgt maar tegelijk denkt de kritiek zal gaan verstommen komende maanden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here