Home Nieuws Zaakwaarnemer Van Nistelrooij reageert op vertrek: ‘Draai van de directie, Ruud stond...

Zaakwaarnemer Van Nistelrooij reageert op vertrek: ‘Draai van de directie, Ruud stond er alleen voor’

8219
0

Ruud van Nistelrooij is als een dief in de nacht vertrokken bij de club. Er zijn vele vragen te beantwoorden maar de trainer is hoe dan ook vertrokken.

Een officiële reactie van Van Nistelrooij kwam er echter nog niet maar zaakwaarnemer en vriend Rodger Linse reageert wel op het vertrek van de trainer. “Het is een weloverwogen beslissing geweest”, zegt hij in gesprek met de NOS. “Daarna hebben we alle mogelijke scenario’s samen besproken. Ruud is zowel principieel als realistisch. Maar dit besluit is eerder realistisch dan principieel.”

Over de details kan en wil Linse niet veel kwijt want de zaakwaarnemer houdt zich dan ook duidelijk op de vlakte. Er wordt wel één detail uitgelicht door Linse. Er wordt daarbij naar de directie gewezen, die meerdere versies naar buiten brengen. “Het is heel moeilijk er de hand op te leggen. De topwedstrijden werden gewonnen op basis van eenheid en eensgezindheid binnen het elftal. Als dat niet klopt, dan zou zich dat uiten. Eerst werd verteld dat spelers hun beklag hebben gedaan bij de directie. Op de persconferentie werd gezegd dat de spelers werden weggestuurd en dit met de trainer zelf moesten bespreken”, zegt Linse over het vooral wat meerdere keren anders is uitgelegd en zowel Van Nistelrooij als Linse dwars lijkt te zitten. Linse vindt dat de directie van PSV een draai gemaakt heeft.

Ook Linse zag dat PSV tegen de ‘mindere’ tegenstanders vaak door de ondergrens zakte en wedstrijden verloor die ‘gewoon’ gewonnen hadden moeten worden. Cambuur, FC Groningen en FC Emmen werden dramatische nederlagen met verschrikkelijk slecht spel. Met name de verloren uitwedstrijden tegen FC Twente, FC Groningen en FC Emmen blijven de gemoederen bezig houden. Van Nistelrooij moest dit maar blijven verantwoorden, volgens Linse. “Ruud stond er dan vaak alleen voor”, vervolgt de zaakwaarnemer. “Een directie met sterk leiderschap zou ook kunnen zeggen: dit is de lijn van de trainer en dit is de norm.”

Linse zegt overigens niet dat PSV de trainer heeft laten vallen. “Het lijkt meer op een verschil van visie. PSV is echt zijn club. Hij heeft er zijn ziel en zaligheid in gestoken. Toen dat verhaal over die klachten kwam, is er in korte tijd heel veel losgekomen. Er ontstond een sneeuwbaleffect. Een moedig besluit van een onafhankelijke geest”, aldus Linse.


Vorig artikelSupportersvereniging vraagt Van Nistelrooij om uitleg na vertrek | ‘Hij had kampioen moeten worden’
Volgend artikelVIDEO | Zo veroverde Jong PSV de prestigieuze Premier League International Cup

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in