Home Nieuws Zaakwaarnemer regaeert na uitspraken ontevreden Ricardo Pepi: ‘Het kan zo niet doorgaan’

Zaakwaarnemer regaeert na uitspraken ontevreden Ricardo Pepi: ‘Het kan zo niet doorgaan’

4670
0

Ricardo Pepi heeft het naar eigen zeggen best lastig bij PSV. In gesprek met Voetbal International geeft Ricardo Pepi aan dat het moeilijk is om zo lang geduldig op zijn kans te moeten wachten.

De Amerikaanse spits weet wat zijn status is en voelt zich zeer gewaardeerd bij PSV. Pepi weet het goed te accepteren dat Luuk de Jong een topseizoen door weet te maken en dat daarom de kans op speeltijd iets geringer te noemen is. Toch scoort Pepi er vaak op los als zijn statistieken erbij gehaald worden. Er is in Europa geen effectievere spits te noemen dan Pepi maar helemaal tevreden is de Amerikaanse goalgetter toch niet.

“Op trainingen voel ik me goed en als ik in het veld kom, scoor ik geregeld. Dan wil je als spits exploderen. Het is dus lastig”, aldus Pepi. “Maar tegelijkertijd wist ik dat ik naar PSV zou gaan en dat er meerdere goede aanvallers zouden zijn. Ik wil me dus iedere keer laten zien, maar ook geduldig blijven.”

De international van de Verenigde Staten kan echter ook genieten van Luuk de Jong, die in alles topsport uitstraalt. “Luuk is een ander type spits dan ik ben. Maar hij is een geweldige aanvaller, een clublegende en het is altijd goed een ploeggenoot succesvol te zien. Daar geniet ik van en ik voel dat ik nog veel van hem kan leren”, zo geeft hij aan. “Geen enkele teamgenoot wens ik iets slechts toe en ik hoop dat Luuk zo door kan gaan. Ik zal me gewoon moeten focussen op mijn eigen spel en statements moeten maken iedere keer dat ik speel. Met mijn speeltijd ben ik niet tevreden, wél met de doelpunten die ik heb gemaakt.”

Dan is er nog de zaakwaarnemer, die ook tracht de situatie voor zijn client van een beter perspectief te voorzien. Volgens zaakwaarnemer Jaime Garcia moet de situatie van Pepi bij PSV wel gaan veranderen. “Als je zo weinig bij je club speelt, kun je ook je plek in de selectie van de nationale ploeg kwijtraken. Met de Copa América dit jaar en het WK over twee jaar in eigen land komen er twee mooie toernooien aan. Ricardo wil en moet daarbij zijn”, zegt hij daarover.

“Daarom kan het zo niet doorgaan. Hij zal een stap in zijn carrière moeten zetten. Dat is ook gewoon normaal. Iedere speler wil blijven groeien, zijn volledige potentieel bereiken. Het liefst doet Ricardo dat uiteraard bij PSV. Ricardo is ver van huis en hij wil een thuis in Europa hebben”, aldus de zaakwaarnemer van dienst.


Vorig artikelKenneth Perez reageert juist weer mild na harde uithaal Bosz richting Deense analist
Volgend artikelVerwachte opstelling PSV in Rotterdam: Lozano en Saibari geblesseerd, Tillman start in de basis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in