Home Nieuws Zaakwaarnemer en PSV supporter: ‘12,5 miljoen euro voor Ihattaren is een reëel...

Zaakwaarnemer en PSV supporter: ‘12,5 miljoen euro voor Ihattaren is een reëel bedrag’

19665
0

De wegen van PSV en Mo Ihattaren zullen spoedig gaan scheiden. Die conclusie kunnen we gerust trekken na de turbulente afgelopen maanden.

Een vertrek van een bijzonder jeugdexponent is de algehele verwachting nu club en speler eigenlijk op een vredelievende ramkoers liggen. Vredelievend is de situatie omwille van het feit dat er weer wat rust is rond Ihattaren. Maar nieuwe onrust ligt op de loer.


Ondanks de recente ferme schreeuw in de camera na zijn doelpunt is de rust rond de opstandige tiener uit Utrecht enigszins terug, temeer zaakwaarnemer Mino Raiola heeft aangekondigd contractbesprekingen pas weer aan het einde van het seizoen te willen voeren.

Een vertrek ligt op de loer en daar behoeft PSV helemaal niet rouwig om te zijn. Ihattaren en zijn zaakwaarnemer zullen waarschijnlijk een niet realistisch voorstel op tafel leggen als het over een nieuw contract bij PSV gaat en dat zal de club niet zomaar gaan betalen gezien de zeer magere prestaties van de niet geheel fitte Ihattaren.

Hoe ziet de toekomst van Ihattaren er uit? Is men in Amsterdam voornemens de vingers te gaan branden aan de tiener uit Utrecht, die feitelijk nog weinig heeft laten zien en uitblinkt in warrig gedrag?

In gesprek met Voetbal International denkt Björn van der Doelen er het zijne van. Ook gast en zaakwaarnemer Christian Erades, tevens PSV fan, van spelersmakelaarskantoor SEG geeft zijn visie op de situatie. Wat kan PSV nog vragen voor Mo Ihattaren?

‘Ik zou zeggen: 12,5 miljoen euro. Het is altijd wat de gek ervoor geeft. De markt heeft alles te maken met schaarste en meerdere partijen. En ook corona heeft ook invloed. Dat merken wij ook. De markt is aan het veranderen. Je ziet meer huur- en ruildeals. Vroeger had je per window vijf a zes grote transfers. Dat is gehalveerd.’

‘Mohamed Ihattaren is een groot talent, die geweldige goals kan maken en kan toveren met zijn linkervoet. Maar is 12,5 miljoen nu een reëel bedrag?’, zegt VI journalist Timmer tegen Erades.

‘Ik hoor heel andere bedragen: maximaal vijf miljoen. Daar word ik heel erg om uitgelachen door PSV-supporters. Die zien ook dat het een heel groot talent is. “Die laten we toch niet voor dat bedrag gaan?”, zeggen ze dan. Maar hij heeft nog maar een jaar contract en al een kleine geschiedenis die hij met zich meedraagt.’

SEG zaakwaarnemer Erades: ‘Misschien heb je wel gelijk, hoor. Ik spreek ook als PSV-supporter. De markt is zich nu zo anders aan het bewegen, dat het heel moeilijk is om zoiets in te schatten”, aldus de diverse meningen over Mo Ihattaren.