Home Nieuws Zaak Schmidt – Nijhuis een gesloten boek maar oud-topscheidsrechters twijfelen aan Nijhuis

Zaak Schmidt – Nijhuis een gesloten boek maar oud-topscheidsrechters twijfelen aan Nijhuis

10074
0

Zondagmiddag zullen Roger Schmidt en Bas Nijhuis elkaar weer treffen in het Philips Stadion.

De impopulaire Nijhuis is er feitelijk goed vanaf gekomen want een ieder zag de bijzondere houding van Nijhuis in de catacomben (met de armen over elkaar cynische wedervragen stellende aan de verslaggever) na afloop op Het Kasteel in Rotterdam, die toch enig ongemak over de avond wist te verraden wat zijn gedrag en vermeende uitspraken aangaan.


Enkele verdiepingen daarboven ontstak Roger Schmidt niet voor de eerste keer die avond in woede over het gedrag en de uitspraken van Bas Nijhuis. De Tukker heeft vraagtekens boven zich hangen, zoveel is zeker. Nijhuis heeft zo zijn voorkeuren en dat laat hij simpelweg vaak merken met opmerkingen en uitspraken.

Het wordt allemaal weggemoffeld onder de noemer ‘mannelijk fluiten’, maar wie Nijhuis goed weet te analyseren ziet een scheidsrechter die absoluut niet geschikt is voor de top van het nationale voetbal. Nijhuis heeft in de oud-topscheidsrechters Mario van der Ende en Dick Jol in ieder geval geen medestanders.

Ervaringsdeskundige van der Ende heeft zo zijn twijfels over het gedrag van Nijhuis op Spangen. Van der Ende zegt daarover: ‘Het is nooit echt uitgezocht wat Nijhuis gezegd heeft. Het is allemaal erg amateuristisch opgelost’, aldus van der Ende.

In de Tweet is de video van AD Sportwereld te bekijken.