Home Nieuws Yvon Mvogo zeer teleurgesteld in Schmidt na onverwachte wissel maar onder de...

Yvon Mvogo zeer teleurgesteld in Schmidt na onverwachte wissel maar onder de indruk van aanpak voor bekerfinale

8245
0

Yvon Mvogo kent een veelbesproken seizoen bij PSV. De Zwitserse goalie kreeg veel kritiek te verwerken en verhuisde van de bank naar de basis en weer terug naar de bank.

De doelman uit Zwitserland wist zichzelf toch te herpakken en stond vervolgens zijn mannetje in de beide wedstrijden tegen Leicester City in de Conference League. Mvogo straalde vertrouwen en rust uit en plukte zowaar meteen alle hoge ballen uit de lucht. Mvogo is de komende weken zeker van zijn plaats onder de lat bij PSV maar terugblikkend speelt hij een zwaar seizoen.

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik in februari niet begreep waarom ik zo weinig krediet had”, begint Mvogo in een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad over de beruchte wedstrijd tegen AZ. “Dat ik toen een duidelijke fout heb gemaakt, was voor iedereen zichtbaar. Natuurlijk moest ik die bal tegen AZ beter verwerken, maar het was mijn eerste wedstrijd na een heel lange periode. Als keeper heb je ritme nodig.”

Dat Roger Schmidt hem meteen weer passeerde, deed Mvogo veel pijn maar relativeren hielp hem. Het opnieuw passeren werd een item in de media en dat kreeg Mvogo wel allemaal mee. Daarover zegt hij: “Natuurlijk was ik enorm aangedaan. Ik had er echt op gerekend dat de coach me een extra kans zou geven, maar uiteindelijk heb ik me erbij neergelegd dat het niet zo was. Ik was in februari teleurgesteld in Schmidt, maar nu heb ik gezien hoe ongekend goed hij een team kan motiveren. Wat hij met ons heeft gedaan na de wedstrijd tegen Leicester City, was geweldig”, zegt Mvogo over de afgelopen week.

De Zwitserse doelman keepte ook tegen Ajax een goede wedstrijd en wist enkele cruciale reddingen te verrichten. Na afloop was ook aan de zijde van Mvogo de euforie groot. Ook voor de doelman geldt dat zijn periode in Eindhoven goed afgerond gaat worden in de vorm van het winnen van de KNVB beker.


Facebook Comments Box