Home Nieuws Yvon Mvogo, in alles een niveau hoger dan zijn voorgangers

Yvon Mvogo, in alles een niveau hoger dan zijn voorgangers

6269
0

PSV’s eerste keeper Yvon Mvogo lijkt met de week beter te presteren.

De keeper doet waar hij voor staat en dat is punten pakken. Toegegeven, er vallen nog weleens doelpunten die doen denken aan het geblunder van Jeroen Zoet maar over het algemeen maakt Mvogo een meer dan goede indruk.


Mvogo is veel alerter en atletischer dan clubman Zoet en inmiddels de veel betere voetballende doelman van de twee beschikbare keepers in de selectie van Schmidt. Unnerstall is een meer dan goede keeper maar tikt niet het niveau aan van zijn concurrent Mvogo, hoewel diens reflexen ook van een uitstekend niveau zijn.

Yvon Mvogo is duidelijk een speler wiens vertrouwen moet groeien in het seizoen. Goed spel en prima reflexen zorgen voor rust bij Mvogo. De atletische keeper is daarmee groeiende na een twijfelende start.

Niet zozeer het het bijna onmogelijke tegendoelpunt in de uitwedstrijd bij FC Groningen, wat dat kan nu eenmaal een enkele keer gebeuren en ook niet de schuiver onder de voeten in de wedstrijd tegen Emmen want ook dat is een moment wat iedere keer eens kan overkomen. In beginsel ging het meer om het onrustige wat Mvogo om zich heen had hangen in zijn eerste weken en maanden bij PSV. De doelman kan af en toe druistig uitkomen en daarmee medespelers in de weg lopen of zelfs blesseren zoals in de uitwedstrijd in Granada.

Het was Denzel Dumfries die zijn keeper niet zag naderen en de grove actie van Mvogo kon bekopen met een wissel. Ook de uitwedstrijd in Thessaloniki was een erg matige van de kant van de atletische doelman want er werd simpelweg traag gereageerd bij de schoten van afstand van de Grieken. Het deed menig PSV fan denken aan het maandenlange geblunder van Jeroen Zoet bij afstandsschoten.

Ook in Friesland zag Mvogo er niet goed uit bij de 2-1 van Heerenveen maar over het algemeen kan de conclusie worden getrokken dat Mvogo punten weet te pakken voor PSV.

De doelman was met meerdere katachtige reddingen heer en meester tegen zowel Sparta als FC Utrecht. De keeper weet daarentegen dat het nog beter kan en moet. Lars Unnerstall zit immers op het vinkentouw maar ook voor de Duitse doelman geldt dat Mvogo net een niveau hoger weet aan te tikken en daarmee Unnerstall weinig kans geeft op eerherstel.

‘Ik heb het zeker druk gehad, maar dat is waar ik voor sta’, beaamde de eveneens aangeschoven goalie. ‘Als mijn team mij nodig heeft, moet ik er zijn. Ik ben blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen. Na rust hadden we de bal bijna niet, maar dat soort duels zit er wel eens tussen. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. Het gaat er dan even niet om hoe dat gebeurt.’

‘Mijn geheim? Dat is er niet. Ik ben gewoon hard blijven werken, na die fouten begin dit seizoen zelfs nog harder. Ik wil de coach terugbetalen voor het vertrouwen dat hij me heeft gegeven. We kunnen allemaal fouten maken, dat hoort erbij. Alleen ziet het er bij een enkele keer nogal lullig uit”, aldus Yvon Mvogo.


Facebook Comments Box