Home Nieuws Yvon Mvogo: ‘Ik wil heel graag bij PSV blijven’

Yvon Mvogo: ‘Ik wil heel graag bij PSV blijven’

996
0

Yvon Mvogo is nog lang niet klaar bij PSV. De Zwitser gaat stevige concurrentie krijgen met de komst van Joel Drommel maar denkt er niet aan PSV te verlaten.

De Zwitser voelt zich op zijn plaats in Eindhoven maar weet dat in de voetballerij alles snel kan veranderen. In gesprek met het Eindhovens Dagblad zegt Mvogo de pijlen te richten op nog een jaar PSV.

“Ik ben niet iemand die even hallo zegt en daarna snel weer weggaat. Ik wil heel graag bij PSV blijven en vind het uitstekend dat de club Joël Drommel heeft gekocht. Dat is een teken van ambitie”, aldus Mvogo. “Een club met de status en doelstellingen van PSV heeft twee goede keepers nodig. Aangezien ik na dit seizoen nog maar een jaar onder contract sta en Lars Unnerstall vertrekt, moest PSV met het oog op de toekomst iets doen.”

Mvogo vindt ook dat hij een betere keeper is geworden bij PSV. “Ik had voor mijn komst naar PSV drie jaar weinig gespeeld en dat heeft me toch parten gespeeld. Het is een vak waarin je op intuïtie, maar ook op routine situaties moet managen en waarin je af en toe een fout maakt”, zegt hij daarover. “Nu heb ik pas echt het gevoel dat ik er lekker in begin te komen. Zeker met thuispubliek voelt het totaal anders dan in een leeg stadion. Als keeper scheelt dat veel. Je durft met de steun van de supporters soms overtuigend voor een bal te gaan, waar je zonder toeschouwers misschien blijft staan.”

Mvogo zegt Roger Schmidt erg dankbaar te zijn voor de kansen die hij heeft gekregen bij PSV. De doelman blikt terug op zijn fouten. “Het was voor hem in het begin ongetwijfeld niet makkelijk, toen ik twee grote fouten heb gemaakt en er druk op ons kwam. Dan merk je pas hoe een trainer is. Ik heb nooit een seconde twijfel bij hem geproefd, hij was geen moment kwaad en de trainer steunde me door aan te geven dat hij snapte waar ik doorheen ging”, zo geeft hij aan. “Dat is een zegen op het moment dat je het mentaal even zwaar hebt. De trainer liet me altijd voelen dat hij waardering had voor mijn kwaliteiten, wat ik al merkte in de gesprekken die we voor mijn komst naar PSV hadden.”

Mvogo baalt van een seizoen zonder prijzen maar kijkt graag vooruit: “Ik wilde hem daar zo graag iets voor teruggeven, maar het is ons niet gelukt om een prijs te pakken. Voor heel PSV en zeker voor de trainer vind ik dat ongelooflijk jammer. Voor volgend seizoen ben ik heel optimistisch, als we een belangrijk deel van het team bij elkaar kunnen houden. Er kan echt iets moois ontstaan bij PSV en ik wil er graag deel van uitmaken.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here