Home Nieuws Yvon Mvogo genoot van zijn eerste jaar PSV maar zegt: ‘Ik verwachtte...

Yvon Mvogo genoot van zijn eerste jaar PSV maar zegt: ‘Ik verwachtte op zijn minst eerlijkheid’

605
0

Doelman Yvon Mvogo moest en zou naar PSV komen. Dat was de insteek van Roger Schmidt bij zijn aanstelling als trainer van PSV. Een heel groot succes werd het echter niet maar de doelman uit Zwitserland kende wel een redelijk eerste jaar.

Veel enthousiasme is er helaas niet als het over Yvon Mvogo gaat. Wel speelde Mvogo een hele goede tweede helft van het seizoen nadat Schmidt de Zwitser in de uitwedstrijd bij Leicester City toch weer tot eerste doelman wist te promoveren. Het waren soms lastige maanden voor Mvogo, die in gesprek met het Duitse medium Transfermarkt voor het eerst terugblikt op twee jaar PSV. De doelman vond zijn eerste jaar in Eindhoven ‘ongelofelijk mooi’, maar daarna zag hij alles veranderen.

PSV huurde Mvogo in de afgelopen twee seizoenen van RB Leipzig. De Zwitser heeft in Nederland alles meegemaakt: eerste en tweede doelman zijn, lof en kritiek ontvangen, prijzen pakken en grote teleurstellingen verwerken. “Het eerste jaar in Eindhoven was ongelooflijk mooi”, zegt Mvogo in gesprek met Transfermarkt. “Ik was erg rustig en ik was in staat om de prestaties te leveren waarvan ik wist dat ik ze kon leveren.”

Daarna werd alles anders want miljoenenaankoop Joël Drommel werd eerste doelman. “Voor mij was dat een klap in mijn gezicht, vooral omdat ik op zijn minst enige eerlijkheid had verwacht. Ik heb nooit geweten waarom ik op de bank zat, ondanks verschillende verzoeken van me”, stelt Mvogo vast.

Toen Mvogo de kans kreeg van trainer Roger Schmidt tegen AZ, ging het mis. “Ik was gemotiveerd, ik wilde een reactie laten zien na zo lang op de bank te hebben gezeten en dan maak ik een grote fout. Ook daar is geen verklaring voor. Op dat moment denk je gewoon waarom nu?”

Momenteel speelt Mvogo bij het Franse FC Lorient en is daar eerste doelman. Lorient staat momenteel vrij hoog en verrassend derde in de Ligue 1.


Vorig artikelVerwachte opstelling PSV in Leeuwarden: Branthwaite opnieuw basisspeler
Volgend artikelHoe Benítez zijn draai vond in Nederland: Is de Argentijn nu een topkeeper of toch niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in