Home Nieuws Yvon Mvogo en Ricardo Rodriguez geselecteerd voor Zwitserse EK ploeg

Yvon Mvogo en Ricardo Rodriguez geselecteerd voor Zwitserse EK ploeg

283
0

Voor doelman Yvon Mvogo kan het nog een mooie zomer worden nu hij door de bondscoach van de Zwitsers is opgeroepen voor het EK.

Mvogo zal niet meteen als eerste doelman van het Alpenland in actie gaan komen maar een plek bij de selectie is inmiddels een zekerheid voor de international, die tot op heden slechts drie interlands voor Zwitserland wist af te werken.


Na het Europese Kampioenschap keert Mvogo waarschijnlijk terug naar Red Bull Leipzig omdat PSV Joel Drommel al heeft aangetrokken. Zijn terugkeer is nog niet geheel zeker maar Leipzig speelt met de gedachte de doelman vervroegd terug te halen. Mvogo wist geen goede indruk te maken afgelopen seizoen onder de lat in Eindhoven.

Landgenoot Ricardo Rodriguez daarentegen wist een uitermate goede indruk te maken in de paar maanden die hij voor PSV speelde. De Zwitser lijkt in alles uiterst rustig en beheerst en dat wist zich afgelopen maanden ook te vertalen in een goede serie bij Torino. Bondscoach Vladimir Petkovic heeft Rodriguez daarom als basisspeler in gedachten voor de drie komende groepswedstrijden.

Zwitserland is op het EK ingedeeld in Groep A. Daarin spelen de Zwitsers op 12 juni tegen Wales. Op 16 juni en 20 juni wachten duels met respectievelijk Italiƫ en Turkije.

https://twitter.com/nati_sfv_asf/status/1399380391111401475?s=20


Facebook Comments