Home Nieuws Yvon Mvogo beleeft fantastische avond, Ricardo Rodríguez bijna schlemiel

0

Yvon Mvogo zal het Europees Kampioenschap voetbal niet zo snel meer vergeten.

De Zwitserse PSV’er beleefde een memorabele avond met zijn land en teamgenoten.
Regerend wereldkampioen Frankrijk werd op het EK na strafschoppen verslagen.

De wedstrijd bleek een ouderwetse kraker te worden. Nadat oud PSV’er Ricardo Rodriguez bij een 1-0 voorsprong een strafschop had gemist draaide de wedstrijd helemaal om want Frankrijk liep snel uit naar een 1-3 voorsprong. De aansluitingstreffer volgde echter tien minuten voor tijd, waarna in blessuretijd ook de gelijkmaker volgde. Daarmee wisten de Zwitsers enorm te verassen, alvorens de verlenging begon.

Nadat er in de verlenging niet gescoord werd, bleken de Zwitsers uiteindelijk het beste in het nemen van penalty’s. Vrijdag speelt Zwitserland in de kwartfinale tegen Spanje. Dat duel wordt in Rusland gespeeld.

Ricardo Rodríguez is inmiddels alweer een seizoen lang speler van Torino, waar hij veelal reserve is en Yvon Mvogo staat op de nominatie om te worden teruggehaald door werkgever Red Bull Leipzig.

Vorig artikelTopprofessional van Ginkel weet wat er per heden van PSV gevraagd wordt: ‘We hebben 3 jaar niets gewonnen’