Home Nieuws ‘YouTube analist’ Schwaab blij met mentaliteitsverandering bij PSV

‘YouTube analist’ Schwaab blij met mentaliteitsverandering bij PSV

28
0

Daniel Schwaab is in zijn derde seizoen PSV blij met bepaalde zaken binnen de club. De Duister merkt dat de mentaliteit bij PSV veranderd is.

De stabiel presterende Duister doet zijn verhaal in de Volkskrant. In de zomer van 2016 tekende de Duitse verdediger in Eindhoven en sindsdien zag hij een positieve ontwikkeling op en rond de Herdgang. “We hebben een andere mentaliteit gekregen. Die klopte niet echt in mijn eerste seizoen”, aldus de verdediger.


“Er zijn veel spelers vertrokken sindsdien, ook leiders. Kijk, als de leiders klagen over trainingsarbeid of wat dan ook, dan klagen er altijd spelers mee”, zegt Schwaab in De Volkskrant. “Als de leiders niet klagen, kom je op een hoger niveau, want dan trek je iedereen mee, dus ook spelers die het verschil maken als Pereiro, Bergwijn en Lozano. Er wordt niet meer gejammerd, er wordt gas gegeven. Qua fitheid zitten we dichtbij de Bundesliga, ook dankzij Mark van Bommel en Egid Kiesouw (fysieke trainer) die ervaring hebben in Duitsland.”

Schwaab en Viergever zijn klaar voor de wedstrijd tegen de Engelsen. Hij schaart Harry Kane en Christian Eriksen onder de beste tien spelers ter wereld. “Geweldig schot, geweldige steekpass. Ze zijn slim, weten waar ze moeten staan, wanneer ze moeten opendraaien of kaatsen. Allemaal dingen die je niet kunt leren. Maar wij hebben ook wapens voorin. En achterin moet gewoon alles kloppen. Dat wordt de uitdaging.”

Schwaab zegt in gesprek met de Volkskrant YouTube vaak te gebruiken om spitsen te analyseren. De Duister let daarbij op de looplijnen, hoe en waar een tegenstander in de zestien aanneemt en schiet. ‘We kijken eerst beelden per linie, dan met het hele team, dan nog individueel en ­tenslotte ga ik op YouTube kijken hoe die spitsen meestal scoren. Schiet hij direct of neemt hij eerst aan? Gaat hij naar de eerste paal of zakt hij naar de penaltystip?’


Facebook Comments