Home Nieuws Youri Mulder ergert zich aan geringe aandacht voor PSV in de media

Youri Mulder ergert zich aan geringe aandacht voor PSV in de media

28
11

Er staat PSV en de fans weer een landstitel te wachten. Het is de zoveelste deze eeuw. Het Algemeen Dagblad zocht uit dat PSV in deze eeuw met afstand de best presterende ploeg van Nederland is.

De club werd sinds de eeuwwisseling al negen keer landskampioen en is nu hard op weg om de tiende in achttien jaar binnen te slepen. De vraag is dan ook waar nu de voetbalhoofdstad van Nederland ligt. “De voetbalhoofdstad van ons land? Dat is niet per se meer Amsterdam, nee,” zegt Youri Mulder, die als analyticus regelmatig bij Rondo op Ziggo Sport aanschuift.

“Maar dringt het eigenlijk genoeg door, het feit dat de panelen zó zijn verschoven? Ik denk het niet. Als je ziet hoe wij analytici ons best moeten doen om het in praatprogramma’s over PSV te hebben… Gedonder en intriges bij Ajax. Gezeur over randzaken bij Ajax en Feyenoord; dat wordt meteen groot. Altijd maar die koningsdrama’s, Shakespeare aan de Amstel of de Maas. En daar gaat het altijd eerder en langer over dan over voetbalacties uit een wedstrijd van PSV, waar koningsdrama’s niet bestaan.”

Afgelopen zondag werd in Rondo het verschil tussen PSV en Ajax besproken. Ronald Waterreus was toen één van de gasten. “Maar vergis je niet. Die ‘gemoedelijke’ sfeer van de Herdgang gaat wel hand in hand met een hard prestatieklimaat. Laat dat maar aan Phillip Cocu over als trainer. En aan een directie met Toon Gerbrands aan het roer,” aldus Waterreus.


Facebook Comments

11 REACTIES

  1. als je VI kijkt en ze beginnen over ajax ,begint binnen 10 sec van der gijp over iets anders en de snor breekt het tot de grond af. en anders is het niets dan PSV afbreken . het gaat over punten halen en kampioen worden en niet over hoe mooi ze wel voetballen het is geen schoonheidswedstrijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here