Home Nieuws Vertessen van blessure naar vreugde en weer terug naar blessure, jonge Belg...

Vertessen van blessure naar vreugde en weer terug naar blessure, jonge Belg heeft het moeilijk bij PSV

801
0

Yorbe Vertessen vervalt van de regen in de drup. De Belgische aanvaller leek weer nagenoeg fit te zijn maar liep in Heerenveen opnieuw een blessure op.

Het is inmiddels verworden tot ouderwets stuivertje wisselen als het over blessures gaat. De ene aanvaller dan wel flankspeler geraakt weer fit, waarna de andere aanvaller opnieuw geblesseerd raakt. Het overkomt dus ook Yorbe Vertessen.
De Belg kreeg na zijn twee doelpunten in Zwitserland opnieuw het vertrouwen van Ruud van Nistelrooij en mocht in de basis starten. Of dat tactisch bezien ook de juiste keuze was, blijft twijfelachtig gezien het strijdplan van sc Heerenveen.

Vertessen vertelde na afloop van de wedstrijd in Zwitserland ook eerlijk dat hij het recent nog heel moeilijk heeft gehad. De jonge Belg blikt vervolgens terug op de afgelopen maanden. De aanvaller moest de seizoensstart missen door een blindedarmontsteking. “Het was toch wel even heel moeilijk voor me. Ik heb een mindere periode gehad. Maar ik voel nu aan mezelf dat ik mijn basis en goede gevoel terug heb.”

“Ik wil daar nu verder aan bouwen en stappen maken. De blindedarmontsteking kwam op een verkeerd moment vind ik, maar ik heb het goed overwonnen. Ik heb het moeilijke moment achter me kunnen laten”, zei Vertessen an zijn twee belangrijke doelpunten, niet wetende dat een nieuwe spierblessure wederom roet in het eten zou gaan gooien. De jonge Belg lijkt de fysieke belasting niet aan te kunnen na de terugkeer vanuit een blessure.

Vertessen wordt dit jaar nog terug verwacht bij de selectie, waar Ismael Saibari juist maanden uit de roulatie zal zijn. Saibari is begin 2022 pas weer beschikbaar zoals het er nu voor staat. Vertessen maakt mogelijk voor kalenderjaar 2023 zijn rentree.


Vorig artikelOnterechte kritiek op Xavi Simons: ‘Hoe lang duurt het voordat Til zijn kans krijgt’?
Volgend artikelUitspraken Mwene opmerkelijk: Had PSV dan toch te kampen met een mentaliteitsprobleem?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in