Home Nieuws Yorbe Vertessen trekt vergelijking: ‘Vorig seizoen meer eilandjes in de selectie’

Yorbe Vertessen trekt vergelijking: ‘Vorig seizoen meer eilandjes in de selectie’

2473
0

Yorbe Vertessen geldt als de volgende PSV’er die op het punt van doorbreken staat. De jonge Belg lijkt zich met de week te ontwikkelen.

Jong of niet jong, getalenteerd of juist niet; een goede sfeer is alles bepalend in een selectie voetballers. Dat geldt ook voor de selectie van Roger Schmidt. Met het vertrek van bepalende spelers als Dumfries, Malen en op het veld bezien Rosario, lijkt er veel anders op de Herdgang. De spelers uit de stal van Mino Raiola zijn grotendeels vertrokken en dat zorgt voor een andere sfeer. Of de sfeer beter is valt lastig te beoordelen maar Yorbe Vertessen heeft daar wel een duidelijke mening.

De leeftijds- en generatiegenoot van Mo Ihattaren heeft het naar zijn zin op de Herdgang en is wel uit ander hout gesneden dan de middenvelder van Sampdoria. Vertessen ziet dat de selectie goed op elkaar is ingericht.

“De groep van vorig seizoen had meer eilandjes. Nu ben ik beter op mijn plek. Het is warmer en we zijn veel meer één team. Waaraan ik moest wennen? Gewoon het vinden van mijn weg. Ik ben nog jong. Dan ben je vaak spullendrager en word je soms getest door teamgenoten. Dat vind ik lastig, maar uiteindelijk ben ik ook daar overheen gekomen”, zegt Vertessen in gesprek met ELF Voetbal.

Naar eigen zeggen is Vertessen een denker en houdt hij zich ook regelmatig kalm om maar juist niet te hoeven opvallen. Om die reden bezoekt hij geregeld een mental coach. “Ik ben heel zelfkritisch, maar kan daarin ook doorslaan. Dan ben ik te negatief over mezelf Dan dacht ik dat ik heel slecht was, maar dat viel volgens de trainers wel mee. Als ik twee kansen miste, had je de rest van de wedstrijd niets aan me. Dat heb ik nog steeds, al gaat het al een stuk beter”, aldus Yorbe Vertessen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here