Home Nieuws Yorbe Vertessen stelt zichzelf nieuwe doelen: ‘Ik moet die basisplaats gaan afdwingen’

Yorbe Vertessen stelt zichzelf nieuwe doelen: ‘Ik moet die basisplaats gaan afdwingen’

197
0

Yorbe Vertessen begon donderdagavond in de basisopstelling tegen Go Ahead Eagles.

Halverwege de eerste helft maar ook daarvoor, wist de jonge Belg twee keer in kansrijke positie voor de doelman van Eagles te geraken maar twee keer faalde hij opzichtig. Te veel tijd, te lage handelingssnelheid of juist te gehaast? Zeg het maar. Is het die basisplaats die dan juist gemakzuchtig maakt of is Vertessen momenteel toch nog juist een speler die als invaller het meeste kan brengen en het beste van zichzelf kan geven?

Vertessen werd in gesprek met ESPN gevraagd naar de opmerkingen van Luc Nilis dat hij in ieder geval wat mondiger moet gaan worden. “Ik begrijp wat hij bedoelt”, aldus Vertessen. “Ik moet wat meer rechtuit worden en voor mezelf opkomen. Maar ik ben gewoon best bescheiden. Elke kans die ik krijg laat ik op me afkomen en verder zie ik het wel.”

Vertessen heeft zich daar wel al in ontwikkeld. “Vroeg was ik veel te lief en liet ik makkelijk over me heen lopen”, zo gaf hij aan. “Ik heb nu wel geleerd om toch wel mijn mannetje te staan, maar dat is op sommige momenten nog niet genoeg. Je moet gewoon de momenten kiezen om voor jezelf op te komen.”

De aanvaller kreeg ook de vraag wat zijn doelen zijn voor de tweede seizoenshelft. “Gewoon zoveel mogelijk speelminuten”, zei hij daarover. “Ik moet die basisplaats gaan afdwingen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here