Home Nieuws Vertessen is PSV grootheden dankbaar, talentvolle Belg dankt doelgerichtheid aan van Nistelrooij...

Vertessen is PSV grootheden dankbaar, talentvolle Belg dankt doelgerichtheid aan van Nistelrooij en Nilis

517
0

Yorbe Vertessen is de PSV iconen en grootheden Luc Nilis en Ruud van Nistelrooij erg dankbaar.

De twintigjarige aanvaller scoorde in Waalwijk zijn vijfde en zesde Eredivisie-goal dit seizoen, waardoor hij clubtopscorer van PSV is. Vertessen is Bruma voorbij. Desondanks blijft Vertessen zelfkritisch ant er is nog veel ruimte voor verbetering. “Ik besef dat ik soms wat meer rust moet inbouwen. Het overzicht voor het doel is er daardoor ook nog niet altijd. Maar als ik zie waar ik een jaar geleden stond en waar nu, dan is 2021 een mooi jaar geworden met veel ontwikkeling”, aldus Vertessen na RKC – PSV in de persruimte.

Nilis en Van Nistelrooij waren veel met Vertessen bezig. “Toen ik een keer één op één met Nilis op afwerken trainde, zei hij: altijd zo lang mogelijk naar de bal blijven kijken, Yorbe, terwijl je op goal schiet.” Of hij tegen RKC gebruik maakte van die tip? “Ja, maar niet bij mijn eerste goal. Dat was een kwestie van ogen dicht en schieten.”

PSV speelt donderdag tegen Go Ahead Eagles de laatste wedstrijd en de kans is levensgroot dat Vertessen weer mag gaan starten. Bruma en Doan zijn geblesseerd. “Misschien ben ik nog iets te lief om zelf op de trainer af te stappen. Maar ik voel dat ik er dicht tegenaan zit. Voor mij is dat een heerlijk gevoel na een heerlijk eerste halfjaar van de competitie.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here