Home Nieuws ‘Rechtsback’ Yorbe Vertessen is man van de wederopstanding in Nijmegen: ‘Dat doet...

‘Rechtsback’ Yorbe Vertessen is man van de wederopstanding in Nijmegen: ‘Dat doet wel iets met je vertrouwen’

2958
0

Yorbe Vertessen was zondagavond in Nijmegen deels verantwoordelijk voor de wederopstanding van PSV.

De aanvaller was tegen NEC verantwoordelijk voor de gelijkmaker maar bracht tegelijk ook de nodige energie, frisheid en doelgerichtheid terug in het elftal van Roger Schmidt. De jonge Belg is een speler die vaak de kortste route naar het doel neemt. Zijn acties zijn altijd naar voren gericht en ook technisch gezien maakt de jonge aanvaller de nodige stappen. Zijn succesvolle optreden was na afloop goed voor een onderonsje met zijn trainer.

Carlos Vinícius maakte in de blessuretijd de winnende goal, waardoor PSV aan kop gaat in de Eredivisie. Eerder was het energieke en frisse spel van Vertessen al goed voor de 1-1. Vertessen scoorde weleens waar enigszins lucky maar dat mocht de pret niet drukken. De blijdschap was na afloop van de gezichten van Vertessen en Schmidt af te lezen, gezien de ‘reusachtige knuffel’ die ze elkaar gaven. “Hij verwacht van mij dat ik iets probeer te veranderen in de wedstrijd. Dat doet wel iets met je vertrouwen”, stelt Vertessen in gesprek met de NOS. “Het is altijd fijn voor de trainer dat het werkt”, doelt de Belg op zijn doelpunt.

Vertessen erkent dat hij soms moeite heeft om zich te schikken in zijn rol als wisselspeler. “Maar ik ga er vaak van uit dat ik er de laatste minuten in ga komen. Ik moet blij zijn met de minuten die ik krijg, maar hoe meer, hoe beter”, is de pijlsnelle aanvaller realistisch. “Ik doe altijd mijn best om de wedstrijd te kantelen.”

In de slotfase van het duel liet Schmidt de jonge snelle Belg zelfs op rechtsback spelen. “Het was een tactische keuze van de trainer. Ik kon op die manier de hele flank bestrijken.”

Vorig artikelSchmidt wil nog steeds niets weten van kritiek: ‘Het was een strafschop, fout van Guti en een goal in blessuretijd’
Volgend artikelNog altijd achter tactiek tegen Sociedad, Schmidt kijkt ook naar Verstappen: ‘Ik hoor dat Max een groot PSV is’