Home Nieuws ‘Yorbe Vertessen grootste talent van PSV en toekomstig Belgisch international’

‘Yorbe Vertessen grootste talent van PSV en toekomstig Belgisch international’

603
0

Aad de Mos is enthousiast over Yorbe Vertessen. De analist ziet in de Belg een toekomstig speler van de Belgische nationale ploeg.

“Yorbe is zeer talentvol, hij heeft veel toekomst”, zegt De Mos tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws. “Hij heeft snelheid en een goede eerste balaanname. Technisch kan hij bij PSV nu al mee met het niveau van internationals als Denzel Dumfries en Donyell Malen. Hij zal ook steeds meer wedstrijden gaan spelen bij PSV.”


De Mos gelooft dat hij alleen nog maar beter zal worden en ziet in Vertessen een groeibriljant. Ervaring opdoen is het advies voor Vertessen. “Samen met Mohamed Ihattaren behoort hij tot de grote talenten van PSV. Ik zag hem aan het werk in de UEFA Youth League, waar hij een goeie indruk achterliet. Hij heeft Jong PSV eigenlijk overgeslagen en is meteen bij het eerste elftal terechtgekomen. Dat lukt alleen de meest talentvolle jongens.”

De Mos ziet dat het met de mentaliteit ook wel goed zit bij de Belg en dat is noodzakelijk voor een interlandcarrière. “Hij heeft een toekomst bij de nationale ploeg van België. Vertessen is doelgericht en bezit veel technische vaardigheden. Geloof me: een plaats bij de Rode Duivels gaat er echt wel van komen”.

Inmiddels heeft de bondscoach van Jong België daad bij het woord gevoegd en Vertessen opgeroepen voor Jong België.