Home Nieuws Yorbe Vertessen geniet van prestaties Gakpo | Vertessen dreigt concurrent van Bakayoko...

Yorbe Vertessen geniet van prestaties Gakpo | Vertessen dreigt concurrent van Bakayoko te worden bij de Rode Duivels

263
0

Yorbe Vertessen is inmiddels een gewaardeerde speler van de Belgische Europa League deelnemer Union Sint-Gillis.

De snelle Belg is een vaste waarde en scoort niet alleen in de competitie maar ook in het Europa League toernooi. Donderdagavond was het opnieuw raak voor Vertessen, die na een goede loopactie scoorde tegen Union Berlin. Vertessen blijkt een snelle leerling te zijn. Naar eigen zeggen leerde de aanvaller veel van Cody Gakpo toen beiden nog voor PSV speelden. Inmiddels maakt Gakpo furore bij Liverpool, waar Vertessen op zijn beurt weer enorm van geniet.

Vertessen probeert de lessen van Cody Gakpo in praktijk te brengen en lijkt daar ook in te slagen. ‘Hij haalde altijd een heel hoog niveau, in trainingen en wedstrijden. Ik hoopte voor hem dat hij het nu zo goed zou doen bij Liverpool. Ik kon goed met hem overweg bij PSV. Meerdere mensen hadden het niet zo snel verwacht. Het is mooi dat het zo uitpakt. Ik zag zijn goals tegen Manchester United. Die eerste was typisch Cody: naar binnen komen en in de verste hoek krullen. En hoe hij zijn tweede goal binnen chipte, dat was de perfectie.’

Met het advies van Gakpo wil Vertessen de stap naar de Belgische nationale ploeg maken. Daar wordt Johan Bakayoko mogelijk zijn concurrent. De jonge Bakayoko is een al even snelle leerling want de aanvaller lijkt wekelijks stappen voorwaarts te maken in zijn ontwikkeling. ‘We zijn wel twee verschillende types’, wijst Vertessen dat idee van de hand. ‘Hij heeft veel potentieel en ik gun het hem allemaal ten zeerste dat het zo lekker gaat. Maar voor mij: om zelf de Rode Duivels te bereiken moet ik nog meer laten zien’, aldus Yorbe Vertessen.


Vorig artikelVI pleit voor excuses: Moet Nederland Roger Schmidt excuses maken?
Volgend artikelToekomst Silva: ‘Wolverhampton geldt niet als meest eenvoudige gesprekspartner’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in