Home Nieuws Yorbe Vertessen denkt niet aan transfer en wil meer: ‘Het is niet...

Yorbe Vertessen denkt niet aan transfer en wil meer: ‘Het is niet altijd even makkelijk’

1155
0

Een half seizoen bij de Belgische Jupiler League-club Royale Union Saint-Gilloise heeft voor Yorbe Vertessen prima uitgepakt.

De aanvaller gaf eerder al aan veel geleerd te hebben bij de club in zijn vaderland en wist ook vele speelminuten meer te maken dan bij PSV mogelijk was geweest. De snelle aanvaller was met zijn club actief tot en met de kwartfinale van Europa League en bleek in de competitie ook belangrijk geweest te zijn voor Royale Union Saint-Gilloise.

Vertessen keerde dan ook vol goede mood terug bij PSV, waar hij in ieder ziet dat de concrrentie moordend te noemen is. Vertessen deinst er niet bepaald voor terug en denkt zelfs dit seizoen van grote waarde te kunnen zijn voor het PSV van Peter Bosz. Vertessen liet zich in Graz al zien tegen Sturm Graz en is blij dat hij zaterdagavond zijn kans heeft gegrepen in de competitie. De vleugelaanvaller speelde in plaats van Noa Lang en maakte indruk met onder meer een treffer en een halve assist.

Vertessen schoot PSV in de 64e minuut op overtuigende wijze op voorsprong tegen Vitesse. Even later vertolkte hij opnieuw een aanvallende hoofdrol door een strafschop te versieren, die werd benut door Luuk de Jong. Vertessen weet dat de concurrentie inmiddels behoorlijk is bij PSV, en dat hij er moet staan zodra trainer Peter Bosz hem een kans geeft. Wat positief opvalt is dat de balbehandeling, op de uitglijder enkele minuten voor tijd na, van een hoger niveau is dan een goed jaar geleden.

Vertessen kende heel wat moeite met zijn bijrol vorig seizoen en trok naar Belgie om meer speelminuten te maken. Vertessen erkent dat het hem soms zwaar valt. “Het is niet altijd even makkelijk, maar ik probeer mezelf te laten zien in de minuten die ik krijg”, aldus Vertessen in gesprek met ESPN. “Het gaat lekker en dat wil ik vasthouden”, klinkt het vol overtuiging.

Vertessen ziet dat Johan Bakayoko ook een mooie ontwikkeling doormaakt. Beide Belgische aanvallers maken het spel van PSV dynamisch en moeilijk te bespelen voor tegenstanders. Snelheid is in het moderne voetbal nog altijd een wapen. Vertessen geeft aan dat het hem niet uitmaakt waar hij speelt

Eerder speelde de aanvaller ook al in de spits en mocht het nodig zijn, is een rol vanaf rechts ook een optie voor hem. “In de voorbereiding heb ik ook wel eens op rechts gespeeld. De trainer weet ook dat ik daar kan spelen. Het maakt mij niet zoveel uit. Nu hopelijk meer, ik wil de lijn vasthouden”, is Vertessen helder over zijn plannen dit seizoen. Plannen een transfer te maken dit jaar heeft hij geenszins; slagen bij PSV en kampioen worden is het grote doel.


Vorig artikel‘In de rust niets gezegd’ | Na Bakayoko wordt ook Vertessen beter en beter: ‘Onze meest dreigende man’
Volgend artikelJerdy Schouten legt uit waarom hij PSV verkoos boven AC Milan | Zaakwaarnemer kreeg duidelijke opdracht mee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in