Home Nieuws Xavi Simons spreekt zich uit: ‘Liefst speel ik als aanvallende middenvelder’

Xavi Simons spreekt zich uit: ‘Liefst speel ik als aanvallende middenvelder’

1098
0

Xavi Simons is positief ingesteld als het gaat over de kansen op succes voor PSV dit seizoen. Simons hoopt dat PSV ondanks het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool kan blijven meestrijden om de prijzen.

Simons wordt gevraagd naar de klasse van de reserve-aanvoerder en weet dat het zonder Gakpo verschil kan maken. Simons wordt ook gevraagd naar zijn favoriete positie. “Als je kijkt naar hoeveel doelpunten en assists Cody heeft gemaakt en gegeven, dan was hij onze belangrijkste speler. Ik ben heel blij voor hem dat hij de stap naar Liverpool heeft gezet. Het is nu aan ons om zonder hem door te gaan en een mooi seizoen te draaien”, zegt Simons over de nieuwe situatie zonder Gakpo.

Door het vertrek van Gakpo is Ruud van Nistelrooij aan het sleutelen aan de linksbuitenpositie. De ideale formatie si nog niet gevonden. Anwar El Ghazi lijkt de eerst aangewezen persoon te zijn maar ook Xavi Simons kan op die positie uit de voeten. “Het liefst speel ik als aanvallende middenvelder, maar het kan ook elders”, geeft Simons uitleg over zijn favoriete positie.

Uiteraard zijn er ook vragen over het WK. Simons debuteerde op het hoogste podium van het mondiale voetbal. Tegen de Verenigde Staten maakte hij zijn debuut voor Oranje. “Iedereen was heel blij voor mij en ik kreeg heel veel berichtjes. Maar nu moet ik hier gewoon weer de bak”, beseft de middenvelder, die de ervaring van een eindtoernooi meeneemt in zijn rugzak. “Ik zag daar onder andere hoe jongens als Virgil, Frenkie en Memphis dagelijks honderd procent geven.”


Vorig artikelNa tweeluik tegen Sparta wijst Luuk de Jong naar de staat van het veld in het Philips Stadion
Volgend artikelMemphis Depay bijna speler van Atlético Madrid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in