Home Nieuws Xavi Simons spreekt over Messi, Mbappé of Neymar en neemt de lessen...

Xavi Simons spreekt over Messi, Mbappé of Neymar en neemt de lessen uit Parijs mee naar Eindhoven

728
0

In gesprek met ESPN wordt de kersverse PSV’er Xavi Simons gevraagd naar zijn eerste weken bij PSV.

Er wordt natuurlijk steeds gerefereerd aan zijn drie jarige verblijf bij PSG, waar de nodige sterren rondliepen. Simons liet het allemaal over zich heenkomen en zegt ervan te hebben genoten. Tegelijkertijd wist de middenvelder dat er ondanks de kwaliteiten van de Parijse selectie, gepresteerd diende te worden. ‘Echt ongelooflijk”, begint Simons tegen ESPN. “Ik denk niet dat er ooit weer zo’n team zal ontstaan. Zoveel sterren, zoveel mensen die ik vroeger op televisie zag. En nu zat ik ermee in de kleedkamer. Dat kunnen weinig mensen zeggen en ik heb het meegemaakt.”

Op het veld zegt Simons dat iedereen gelijk is en het opkijken naar grote voetballer geen onderdeel van het spel meer mag zijn. “Het worden na een tijdje collega’s, vrienden. Ik heb echt van ze genoten, zowel op als buiten het veld. Daar ben ik ze heel erg dankbaar voor. Het zijn grote spelers, die alles hebben gewonnen, maar ze blijven vechten voor hun club. Dat vond ik echt bijzonder.”

ESPN verslaggever Milan van Dongen wil van Simons graag weten hoe zijn ervaringen met de grote sterren van de Parijse selectie geweest zijn. Of Simons weleens een voetje op zijn enkel kreeg van Messi, Mbappé of Neymar en of hij veel geleerd heeft van de voetbalsterren van PSG? “Af en toe wel, om mij een beetje te irriteren. Maar het hoort erbij.”

De negentienjarige middenvelder tekende vorige week voor vijf seizoenen bij PSV, dat hem transfervrij op kon halen bij PSG. Inmiddels is wel duidelijk geworden dat PSG te traag heeft gehandeld en dus geen aanspraak meer kan maken op welke terugkoop-optie dan ook.

https://twitter.com/ESPNnl/status/1544286021025685504?s=20&t=Wlr52uH6DiIcaMfGWT2A6w


Vorig artikelLuuk de Jong steeds in de weer met Gakpo voor langer verblijf: Met kampioenschap afsluiten’
Volgend artikelWijnaldum lijkt op weg naar de uitgang bij PSG, lukt het Brands de ‘Guardado-strategie’ te herhalen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in