Home Nieuws Xavi Simons opnieuw ongelukkig in Oranje, UEFA richt zich op sublieme actie...

Xavi Simons opnieuw ongelukkig in Oranje, UEFA richt zich op sublieme actie Simons in Athene

3185
0

Het Nederlands Elftal is zo goed als zeker van het Europese Kampioenschap in Duitsland. Die conclusie valt te rechtvaardigen na de 0-1 overwinning in Athene.

Een aantal zaken vielen op in de Griekse hoofdstad. Het tamme publiek speelde geen enkele rol in de interland tussen Griekenland en Nederland en dus wijst de Griekse pers na afloop naar aanvoerder Virgil van Dijk, die een provocerend gebaar na de tribune toonde net na zijn zwak ingeschoten strafschop.

De strafschop betekende de winst maar sterk ingeschoten was de bal zeker niet. Wat ook opviel was het veel betere spel van Oranje tegen een zwak Griekenland. En het opnieuw moeizame spel van Xavi Simons, die in een interland van Oranje nog geen enkele keer over de gehele wedstrijd bezien zijn klasse heeft kunnen tonen. Simons speelt als overijverige jeugdvoetballer die zich kost wat kost wil bewijzen, zodra het Oranje-shirt over zijn schouders valt.

Opnieuw werd Simons gewisseld na een opnieuw matige wedstrijd van zijn kant. De kranten in Europa noemen Simons na de wedstrijd in Athene al wel als een sterkhouder van Oranje maar 90 minuten een goede wedstrijd afleveren zit er nog niet in voor Simons. Wel zag de UEFA één moment van Simons, dat daags na de wedstrijd in Athene uitgelicht wordt.

Met een handige als even prachtige voetbeweging speelde Simons tegenstander Panagiotis Retsos door de benen nadat hij vanaf het middenveld door Van Dijk werd ingespeeld. Het speeltuig vond zijn weg naar Wout Weghorst.

De waarnemers bij de UEFA genoten van de actie van Simons benoemde het tot Skill of the Day.


Vorig artikelCijfers spreken voor zich | Wordt dit het beste seizoen uit de carriere van Walter Benítez?
Volgend artikelNa regen aan voorzetten geeft Ruud Gullit niet op en adviseert Koeman: ‘Bel Luuk de Jong op’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in