Home Nieuws Xavi Simons op weg naar WK | Ook Britse analisten onder de...

Xavi Simons op weg naar WK | Ook Britse analisten onder de indruk

2310
0

Wie kan er nog heen om het niet selecteren van Xavi Simons voor het WK in Qatar?

Ruud van Nistelrooij krijgt de meeste vragen over Simons op zich afgevuurd maar ondertussen lijkt het een nationale discussie te gaan worden. Moet Xavi Simons geselecteerd gaan worden voor het WK in Qatar, zonder ooit één wedstrijd voor Oranje te hebben gespeeld. Inmiddels weet de discussie zich ook te verplaatsen naar de overkant van de Noordzee, waar Simons ook grote indruk wist te maken. Britse analisten waren na Arsenal – PSV én PSV – Arsenal danig onder de indruk van dat wat de jongeling de fans allemaal weet voor te schotelen in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau.

Als vanzelfsprekend waren de analisten in de studio’s van RTL 7 en ESPN ook onder de indruk van dat wat Simons op alle delen van het veld laat zien. De middenvelder is door zijn behendigheid en snelheid in feite een volwaardige extra aanvaller, die de weg naar het doel in een rechte lijn weet te vinden als de situatie daar om vraagt.

‘Het is de vraag hoe je je houdt tegen de nummer één uit de Premier League, ook in fysiek opzicht. Dat deed hij echt goed’, zei Perez bij ESPN. ‘In de Nederlandse competitie heeft hij al laten zien dat hij goed is, al is dat een iets ander niveau. Vandaag doet hij het tegen Arsenal, de nummer één van Engeland en in ieder geval een van de beste vijf ploegen daar. Dan ben je benieuwd hoe hij zich qua snelheid en fysiek staande houdt.’

‘Hij is niet de grootste, maar toonde slimmigheidjes en snelheid aan de bal. Je moest echt gas geven om hem in te halen. Hij speelde vandaag in de spits en op rechts. Ik vond hem op rechts echt beter’, stelde Perez, die de wedstrijd tegen Arsenal een ‘meetpunt’ noemde. ‘Voor mij was dit wel een bevestiging.’ Pierre van Hooijdonk kon zich daar niet helemaal in vinden: in zijn ogen liet Simons in de Eredivisie al genoeg zien met het oog op WK-deelname.

‘Hij is dit seizoen de belangrijkste speler geweest bij PSV, samen met Gakpo. Hij heeft zich vrij makkelijk staande weten te houden. Er zijn toch meer spelers in de Eredivisie die daar wel de credits voor krijgen? Waarom zou hij zich dan op zo’n jonge leeftijd moeten meten met Arsenal?’, vroeg Van Hooijdonk zich af. ‘Voor mij heeft hij al genoeg laten zien. Ik snap dat dit zwaarder telt, maar als je in de Nederlandse competitie bij de drie beste spelers hoort, en dat vind ik wel, moet je dan nog een internationale bevestiging erbij hebben?’

Kees Kwakman denkt dat Louis van Gaal de wedstrijd in ieder geval met veel interesse heeft gevolgd. ‘Het WK komt er snel aan, dus Van Gaal heeft ook niet veel meetpunten. Dit is er één van’, aldus Kees Kwakman.


Vorig artikelVan Nistelrooij reageert nuchter op lofzang: ‘Zondag kon ik er niks van’
Volgend artikelArsenal fans roepen om komst Xavi Simons en vragen Cesc Fàbregas naar Cody Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in