Home Nieuws Xavi Simons: ‘Niet gemakkelijk om bij PSV te vertellen dat ik zou...

Xavi Simons: ‘Niet gemakkelijk om bij PSV te vertellen dat ik zou vertrekken’

2980
0

Het vertrek van Xavi Simons deed afgelopen zomer veel stof opwaaien. Als donderslag bij heldere hemel vertrok Simons bij PSV.

Of beter gezegd, als een dief in de nacht vertrok Xavi Simons plotsklaps uit het in Oostenrijk belegde trainingskamp. Zondagmorgen, de ochtend na de tweede oefenwedstrijd, besloot Simons zijn medespelers en de staf in te lichten. Simons zou PSV gaan verlaten. De avond ervoor, oftewel enkele uren na de bewuste oefenwedstrijd, lichtte Simons Bosz al in.

De trainer stond zondagavond de verzamelde media al te woord en zei niet teveel woorden vuil te willen maken aan het vertrek van het toptalent. Simons vertrok in ieder geval halsoverkop vanuit Oostenrijk richting Parijs om zijn nieuwe contract met de Parijse miljoenenformatie af te ronden. Red Bull Leipzig, ook al een club uit hetzelfde hout gesneden als Paris Saint-Germain, werd de volgende halte.

Xavi Simons koos in volle overtuiging voor een terugkeer bij Paris Saint-Germain, dat een terugkoopoptie van zes miljoen euro lichtte, boven een langer verblijf in Eindhoven. De stap naar Red Bull Leipzig is voor Simons naar eigen zeggen een logische stap geweest. In gesprek met ELF Voetbal vertelt Simons over zijn beweegredenen.

“Bij PSV had ik het heel goed naar mijn zin”, begint Simons in gesprek met ELF Voetbal Magazine. “Maar ik blijf altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het was niet gemakkelijk om bij PSV te vertellen dat ik zou vertrekken.”

Simons bleek bij PSV close te zijn met Ruud van Nistelrooij. Het vertrek van de Geffenaar maakte veel los, ook bij Simons. “Zijn vertrek heb ik meegewogen in mijn besluit. We hebben altijd uitstekend samengewerkt. Hij heeft me het podium geboden om me te tonen. Ik voelde zijn vertrouwen elke dag weer.”

Maar Xavi Simons ook bij PSV gebleven als Ruud van Nistelrooij niet was opgestapt? “Ik weet het niet. Een vertrek was sowieso realistisch”, reageert Simons. “De trainerswissel is niet de hoofdreden geweest om PSV te verlaten. Dat blijft die stap hogerop”, aldus de hoofdrolspeler, die een glansrijke start van het Bundesliga-seizoen achter de rug heeft.


Vorig artikelClub Brugge geniet van afscheid rappende Noa Lang | In Brugge zegt men: Never change Noa
Volgend artikelJoey Veerman, soms verstrikt tussen passie en frustratie | Kan Veerman de Europese top aan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in